Persberichten 28/09 ochtend

Regio, 28-09-2007

Sassenheim Verkeersongeval A44 Op donderdag 27 september, rond 17.35 uur, heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de A44 ter hoogte van Sassenheim waarbij 4 autos betrokken waren. Een 49 jarige Amsterdammer reed in zijn auto over de A44 vanuit de richting van Amsterdam en in de richting van Noordwijk. Hij wilde de afslag Noordwijk nemen en zag te laat dat zich daar een file gevormd had. Het lukte hem niet tijdig te stoppen waarna hij op een auto bestuurd door een 24 jarige Katwijkse botste. Haar auto botste vervolgens door op de auto voor haar, bestuurd door een 25 jarige vrouw uit Oegstgeest, en ook zij botste weer op de auto voor haar, bestuurd door een 26 jarige Katwijker. De 25 jarige vrouw uit Oegstgeest en de 24 jarige Katwijkse werden met nekklachten door de ambulance overgebracht naar het LUMC. Alle vier de betrokken autos zijin gesleept door een takelbedrijf.

Alphen aan den Rijn Getuigen gezocht van verkeersongeval De politie vraagt getuigen van een verkeersongeval die plaatsvond op de kruising van de A. van Leeuwenhoekweg en de Leidse Schouw zich te melden bij de politie van Alphen via 0900-8844.

Op vrijdag 28 september, rond 05.45 uur, een aanrijding plaats waarbij twee automobilisten betrokken waren. Een 20 jarige man uit Rotterdam reed over de Leidse Schouw, komende uit de richting van de Rijksweg N11. Op het kruispunt waar het verkeer geregeld wordt door verkeerslichten rijdt hij, zo verklaart hij, bij groen licht linksaf in de richting van de Prinsenschouw. Een tweede automobilist, een 57 jarige man uit Koudekerk aan den Rijn, verklaart ook bij groenlicht de kruising opgereden te zijn. Hij reed vanaf de Leidse Schouw in de richting van de N11.

De politie vraagt getuigen, met name degene die kunnen aangeven dat het licht groen brandde, zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Nieuwerkerk aan den IJssel Twee inbraken in woningen aan Bizetpad De politie heeft twee aangiftes opgenomen van bewoners aan het Bizetpad. Op donderdag 27 september, tussen vermoedelijk 08.00 en 18.00 uur is er in de woningen ingebroken. In beide gevallen zijn de dader(s) de woning binnengedrongen door de voordeur open te breken. Uit de woningen zijn onder andere digitale cameras, een mobiele telefoon weggenomen. De technische recherche onderzoekt eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Krimpenerwaard Snelheidscontroles De politie heeft de afgelopen dagen gecontroleerd op snelheid. De controles vonden plaats in Bergambacht op de Lekdijk-West en de Fransekade. In Ouderkerk aan den IJssel werd er gecontroleerd op de Lageweg. Op de Fransekade werd er op woensdagavond 26 september, gecontroleerd. De maximaal toegestane snelheid is 80 km/u. In totaal werd deze snelheid tijdens de controle 15 keer overtreden. De hoogstgemeten snelheid betrof 128 km/u. Op de Lekdijk-West er in de vroege ochtend van donderdag 27 september gecontroleerd. Hier geldt een maximum snelheid van 60 km/u. Elf weggebruikers overtraden deze snelheid. De hoogstgemeten snelheid die werd geklokt was 87 km/u. Vier snelheidsovertreders werden met de laser op de Lageweg gesnapt. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u, de hoogstgemeten snelheid betrof 75 km/u. De politie zet de controles voort.

--- einde berichten ---