B EN W BERICHTEN 2007 - 35 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 25 SEPTEMBER

Burgemeester

1. (25-09) Het college gaat ermee akkoord dat op zondag 8 juni 2008 wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) namens het gemeentebestuur aanwezig zal zijn bij het congres International Federation of Orthopaedic Manipulative Therapists, dat plaatsvindt in De Doelen. De deelnemers aan het congres krijgen van de gemeente Rotterdam een welkomstreceptie aangeboden.

2. (25-09) Het college gaat ermee akkoord dat burgemeester Ivo Opstelten op zondag 30 september een bezoek brengt aan het WK Wielrennen op de weg in Stuttgart. De burgemeester ontmoet in Stuttgart de directie van de Tour de France en vertegenwoordigers van de Internationale Wielrenunie UCI. Het bezoek van de burgemeester heeft tot doel de kandidatuur van Rotterdam voor de Tourstart in 2010 of 2012 te promoten.

3. (25-09) Het college heeft kennisgenomen van het verslag van een bezoek dat burgemeester Ivo Opstelten en wethouder Lucas Bolsius (o.m. Sport) op 6, 7 en 8 juli 2007 hebben gebracht aan Londen om de start van de Tour de France bij te wonen. Het bezoek had tot doel de kandidatuur van Rotterdam voor de Tourstart in 2010 of 2012 te promoten.

4. (25-09) Het college van burgemeester en wethouders stelt op donderdag 4 oktober van 13.00 tot 17.30 uur de Burgerzaal van het stadhuis beschikbaar voor het Landelijk symposium ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van bureau Halt. Wethouder Jantine Kriens (Volksgezondheid, Welzijn en Maatschappelijke Opvang) opent het symposium.

5. (25-09) Het college stelt op donderdag 27 september van 17.00 tot 19.00 uur de Burgerzaal beschikbaar voor de afscheidsreceptie van de heer K. de Wijs, algemeen directeur Gemeentewerken, waarbij burgemeester Ivo Opstelten optreedt als gastheer.

6. (25-09) Het college heeft als lid dan wel plaatsvervangend lid van het hoofdstembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Rotterdam benoemd: de dames J.N. Baljeu, Y.J. van Stiphout en Y.J. van Velzen.en de heren L.M.M. Bolsius, H. Karakus, L.K. Geluk en C. Meesters.

Wethouder Economie, Haven en Milieu


* (25-09) Het college heeft besloten dat voor de voorbereiding van de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer voor de bouw van een plantaardige olieraffinaderij van Maasrefinery B.V., geen project milieueffectrapportage-procedure doorlopen hoeft te worden. Op basis van de aanmeldingsnotitie en het daana uitgevoerde onderzoek is vastgesteld dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn..

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid


* (25-09) Het college heeft besloten het Integraal mandaat en volmachtbesluit 2006 te wijzigen. Dit om de directeur Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam bevoegdheid te geven tot het verstrekken van geldleningen in de Tijdelijke SZW-borgstellingsregeling voor startende ondernemers vanuit een uitkering. Rotterdam is een van de gemeenten die deze regeling als pilot uitvoert.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1. 25-09) 25-09) Het college stelt de gemeenteraad voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Strandweg. Dit het realiseren van een woongebouw met ongeveer 90 appartementen, een parkeervoorziening, een horecavoorziening, een voorziening ten behoeve van de Warmte Kracht Koppeling van Waterwegcentrum en de verlegging van de Prins Willemweg mogelijk te maken

2. (25-09) Het college stelt de gemeenteraad voor om een aantal verpauperde woningblokken in de zgn. hot spot- en speldenprikgebieden aan te wijzen voor de verbeteraanpak, zoals deze beschreven wordt in het Uitvoeringsprogramma bestaande woningvoorraad. Dat houdt in dat de eigenaren van ruim 700 woningen worden aangesproken op achterstallig onderhoud van hun panden. Om die achterstand weg te werken kunnen eigenaren gebruik maken van verschillende subsidieregelingen.

3. (25-09) Het college heeft de uitgangspunten van de grondexploitatie Educatief Centrum Lombardijen vastgesteld. In dat gebouw komen een basisschool, een buitenschoolse opvang, een vestiging van een ROC, een peuterspeelzaal, een bibliotheek en 50 appartementen.

4. .(25-09) Het college heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan "Deeldijk" ter inzage te leggen. Gedurende deze terinzagelegging kan iedereen, zowel mondeling als schriftelijk, zienswijzen naar voren brengen. Vervolgens wordt dit bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling voorgelegd.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte


* (25-09) (25-09) Het college heeft kennisgenomen van een tussentijdse evaluatie van het project 'Lekker Fit'. 'Lekker Fit' is een van de onderdelen van het Rotterdamse actieprogramma Voeding en Beweging. Het richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd.

'Lekker Fit' loopt nu op 63 Rotterdamse basisscholen. Kinderen van groep 3

tot en met 8 krijgen 3 tot 5 keer per week onder schooltijd gymles van een

gymleraar. Het blijkt dat de kinderen door de lessen van een professional beter

zijn gaan bewegen. Het lespakket 'Lekker Fit' is door 70% van de

basisscholen afgenomen. De fitheid van de kinderen die meedoen aan 'Lekker

Fit' blijkt na een jaar te zijn verbeterd. Het college heeft de evaluatie naar de

betreffende raadscommissie gestuurd.


* (25-09) Het college heeft kennisgenomen van de toekomstvisie van Evides.


* (25-09) Het college heeft haar reactie op het onderzoek van de Rekenkamer Rotterdam (RR) naar het Definitieboek Collegeresultaten 2006-2010 vastgesteld en aangeboden aan de gemeenteraad. Daarnaast heeft zij een bijgewerkte versie van het Definitieboek naar de raad gezonden. Het Definitieboek geeft de raad inzicht in de ambities van het college, licht de beoogde resultaten in meetbare en afrekenbare termen toe, preciseert definities en gaat in op de gehanteerde nulmetingen. Verder is het bedoeld voor de RR, die jaarlijks op verzoek van de raad de verantwoording over de realisatie van de collegedoelen controleert. Het college rapporteert tussentijds -per kwartaal- over de collegedoelstellingen in de Bestuursrapportages en de Jaarrekening. Tot nu toe (1e en 2e kwartaal 2007) is daarbij het oorspronkelijke Definitieboek gebruikt dat op 11 april jl. aan de raad is gestuurd.

Wethouder Verkeer, Vervoer en Organisatie


* (25-09) Het college heeft het beleidskader stages binnen het concern vastgesteld. De gemeente wil meer Rotterdammers aan het werk en ziet voor zichzelf een voorbeeldrol weggelegd door het aanbieden van stageplekken en werkervaringsplaatsen. Het college zal in de komende drie jaar het aantal stageplekken en werkervaringsplaatsen binnen het concern bijna verdubbelen (van 530 in 2005 tot 1000 in 2010.


* (25-09) Het college heeft, conform het advies van de Algemene Bezwaarschriften Commissie, de bezwaren tegen een ontslagbesluit van een medewerker niet ontvankelijk verklaard, en zal het ontslagbesluit handhaven.

Schriftelijke vragen

(25-09) Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:

· Mevrouw Talbi (PvdA) over gebrek aan plaatsen in de jeugdzorg.

· Mevrouw Talbi (PvdA) over wachtlijsten in de jeugdzorg.

· De heer Van der Waarde (VVD) over gemeentelijke halsstarrigheid bij ophoging Hoyledesingel.

· Mevrouw P. Wijntuin (PvdA) over het nieuwe "Deltaplan Inburgering" van minister Vogelaar.

· De heer R. Moti (PvdA) over 'muzikale zakkenrollers' en de aanvullende raadsvragen van de heer Moti over 'leeftijdsgrens straatmuzikant'.

· De heren H. Sonneveld en M.G.T. Pastors (Leefbaar Rotterdam) over het project Museumparkgarage

· De heer A.S. Mosch (Leefbaar Rotterdam) over het aanbestedingsbeleid van de gemeente Rotterdam