Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - diefstal bij geld wisselen                      |
De politie waarschuwt het winkelend publiek voor een jongeman die zogenaamd geld bij u wil wisselen voor een winkelwagentje, maar ondertussen de inhoud van uw portemonnee plundert. Inmiddels hebben twee gedupeerden aangifte gedaan en één echtpaar wist de diefstal te voorkomen.

De beide diefstallen hebben zich op dinsdag 25 september voorgedaan. Op het parkeerterrein aan de Polsbroek werd een op leeftijd zijnde dame omstreeks 11.10 uur gevraagd om een geldstuk te wisselen. Een jongeman sprak haar in een vreemde taal aan en wist op een gegeven moment haar portemonnee in handen te krijgen. Pas later die dag merkte zij dat haar papiergeld uit de portemonnee was verdwenen.

Rond het middaguur overkwam een oudere man op de Van der Vegtestraat hetzelfde. Ook hij werd benaderd door een gebrekkig Nederlands sprekende man die geld wilde wisselen. Eenmaal weg, miste ook hij geld en de politie sluit niet uit dat het om dezelfde dader gaat, alleen worden er uiteenlopende signalementen verstrekt.

Een echtpaar uit Dieren was een week ervoor bijna de dupe geworden van dezelfde truc, ook op de parkeerplaats van de Polsbroek. De vrouw had de actie van de jongeman door en gaf hem een tik op zijn vingers, waarna hij er vandoor ging.

De politie vraagt slachtoffers maar ook mensen die bijna de dupe zijn geworden van dergelijke trucs, dit altijd te melden. Mogelijk krijgt de politie dan een goede signalements-omschrijving van de verdachte en kan zij hem aanhouden. De tot nu toe gegeven omschrijving varieert van een manspersoon tussen de 20 en 40 jaar met een Aziatisch uiterlijk en een smal postuur. Hij heeft een smal gelaat en spreekt afwisselend Engels of Duits.

De politie hoopt op tips via 0900 - 8844.

Einde bericht


---


---


---

---- --