Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 28 september 2007

Gemeente vraagt mening fietsend Alkmaar over bereikbaarheid

Zijn Alkmaarse kruispunten veilig voor fietsers? Hoe lang staan fietsers te wachten bij een stoplicht? Fietsende Alkmaarders kunnen vanaf 1 oktober op www.alkmaar.nl door middel van een enquête hun mening geven over de bereikbaarheid.

In deze digitale fietsenquête worden foto's getoond van verschillende kruispunten in de stad: kruispunten met en zonder verkeerslichten en kruispunten waar fietsers voorrang hebben. Fietsers kunnen onder meer een cijfer geven voor de verkeersveiligheid en de wachttijd bij het oversteken.

Wat gaan we doen met de uitkomsten van het onderzoek? De gemeente Alkmaar is bezig met het maken van nieuw beleid voor verkeer en vervoer. Dit bestaat uit een kaderstellende nota, waarin wordt bepaald welke richting het op moet gaan met het verkeer in Alkmaar, en enkele actieplannen, waarin maatregelen staan. De gemeente is nu bezig met de kadernota. De uitkomsten van de fietsenquête leveren daarvoor nuttige informatie. Eerder dit jaar gaven automobilisten hun mening over de bereikbaarheid in Alkmaar.