Ingezonden persbericht


"Bevestiging van professionaliteit, deskundigheid en onafhankelijkheid"

afm-vergunning voor arenthals grant thornton

Alphen aan den Rijn, 28 september 2007 - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de accountants- en adviesorganisatie Arenthals Grant Thornton donderdag de vergunning verleend voor de wettelijke controleactiviteiten bij alle Nederlandse ondernemingen, ongeacht de aard en omvang van deze ondernemingen. De specifieke vergunning geldt ook voor de zogenoemde organisaties van openbaar belang (OOB's), inclusief grotere en beursgenoteerde bedrijven. "Wij zien de vergunning als een bevestiging van onze hoogwaardige, professionele standaarden op het gebied van assurance en de kwaliteit van onze organisatie in het algemeen", aldus Gerard Mulder, bestuursvoorzitter van Arenthals Grant Thornton.

De vergunning en de vermelding in het register van het AFM, waarborgen de positie van Arenthals Grant Thornton als een onafhankelijke, deskundige en integere partner voor wettelijke controleactiviteiten. Diepgaand kwaliteitsonderzoek door de AFM toont via deze vergunning aan dat Arenthals Grant Thornton beschikt over alle benodigde, specifiek op de organisatie toegesneden, procedures en gedragslijnen en dat deze in de praktijk naar behoren werken. En hoewel de vergunning uitsluitend gericht is op de assurancepraktijk, beschouwt Arenthals Grant Thornton de toekenning ook als een waardevol signaal over het totale pakket aan dienstverlening. "Immers, alle disciplines binnen Arenthals Grant Thornton, waartoe onder andere ook fiscale en juridische advisering behoren, zijn geënt op dezelfde strenge kwaliteitsstandaarden", stelt Gerard Mulder.

Internationaal

Arenthals Grant Thornton maakt deel uit van het internationale netwerk Grant Thornton International, één van 's werelds toonaangevende netwerken van accountants- en adviesbureaus. Als onderdeel van deze internationale organisatie beschikt Arenthals Grant Thornton sinds enkele jaren ook al over de vergunning van het PCAOB (Public Company Accounting Oversight Board), de Amerikaanse toezichthouder op accountantsverkeer. Mulder: "We voldoen hiermee als accountantsorganisatie aan alle nationale en internationale vereisten om deskundig en onafhankelijk te kunnen controleren bij alle soorten bedrijven."

Arenthals Grant Thornton is een accountants- en adviesorganisatie met acht vestigingen in de Randstad. Met 450 specialisten en ondersteunende medewerkers bedient Arenthals Grant Thornton middelgrote en grote ondernemingen, dga's en familiebedrijven. De activiteiten liggen op het gebied van accountancy, belastingadvies, bedrijfsjuridische zaken en specialistische diensten. Arenthals Grant Thornton is lid van Grant Thornton International, een wereldwijd netwerk van zelfstandig opererende onafhankelijke accountants- en advieskantoren. Grant Thornton is met 22.000 professionals actief in 113 landen en beschikt over een netwerk van circa 521 kantoren.


- EINDE PERSBERICHT -


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht