FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: gesprekken met aandeelhouders Stork constructief

De vakbonden hebben de afgelopen dagen constructieve gesprekken gevoerd met zowel LME/Marel als hedgefondsen Centaurus en Paulson. Aanleiding hiervoor was de 24-uursstaking die afgelopen vrijdag werd gehouden door werknemers van twee Aerospace-vestigingen.

Henk Wijninga, bestuurder FNV Bondgenoten: "De staking was een signaal naar de aandeelhouders en de boodschap kwam luid en duidelijk over. Want pas na het stellen van een ultimatum en de daadwerkelijke staking kwamen ze met ons praten."

Over de inhoud van de gesprekken kunnen de vakbonden geen mededelingen doen. "We willen de belangen van de werknemers niet schaden", aldus Wijninga. De vakbondsbestuurder verwacht dat het circa drie tot vier weken duurt eer Stork, LME/Marel, Centaurus en Paulson en Candover tot een mogelijke oplossing voor de impasse komen. De vakbonden hebben partijen verzocht van tevoren te worden geïnformeerd over een eventuele oplossing. De aandeelhouders hebben toegezegd dat zij de bonden consulteren voordat definitieve wegen worden in geslagen. De bonden accepteren dat ze geheimhouding moeten betrachten over die consultaties en zullen daaruit dan ook geen mededelingen doen.

Bij Stork werken circa 12.000 mensen.

---