ProRail

Persbericht

28-09-2007

Aanleg nieuwe spoortunnel in Sittard

ProRail is gestart met de bouw van een nieuwe spoortunnel ter hoogte van de Dr. Poelslaan in Sittard. De tunnel draagt bij aan een betere ontsluiting van de wijken Ophoven en Craaveld. ProRail realiseert de tunnel in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen. De werkzaamheden duren tot december 2007. Het belangrijkste werk vindt komend weekend plaats, van 28 september tot en met 1 oktober. Dan worden de tunnelelementen geplaatst. Om de werkzaamheden mogelijk te maken, rijden op zaterdag en zondag geen treinen tussen Sittard en Heerlen. NS zorgt voor vervangend busvervoer.
In het weekend van 28 september tot en met 1 oktober wordt ter hoogte van de Dr. Poelslaan de nieuwe tunnel aangelegd. Dit betekent dat een deel van het spoor wordt weggenomen en de spoordijk wordt ontgraven. Daarna worden de betonnen tunneldelen op de juiste plaats gehesen. Na de montage van deze betonnen elementen wordt de spoordijk weer aangevuld en het spoor hersteld. De bestaande tunnel wordt tijdelijk afgesloten in verband met sloopwerkzaamheden. Na het weekend gaat de oude tunnel weer open, totdat de nieuwe tunnel in gebruik is.

Afronding

Vanaf 2 oktober tot eind december 2007 vindt de afronding van de aanleg van de onderdoorgang plaats. Er wordt dan tevens een nieuwe weg aangelegd en de oude tunnel vervalt.