PGGM


PGGM: Verdubbeling registratie samenwonende jongeren Pensioenfonds PGGM ziet een verdubbeling van de partnerregistraties van samenwonenden. De afgelopen drie maanden registreerde het pensioenfonds bijna 3000 samenwonende partners, tegen ruim 1500 nieuw geregistreerde partners in dezelfde periode vorig jaar. PGGM meldde begin juli op basis van eigen onderzoek dat ruim 33% van de samenwonende jongeren vergeet hun partner aan te melden bij het pensioenfonds. Hierdoor lopen jongeren veel geld mis, als hun partner komt te overlijden.

Paul Braams, directeur marketing PGGM:We zijn blij dat zoveel samenwonende jongeren hun partner inmiddels bij ons hebben geregistreerd. Hiermee stellen zij hun partnerpensioen veilig. Ze hebben daar gewoon recht op. De resultaten van het onderzoek hebben wij gebruikt in een campagne voor partnerregistratie op de site mijn-zorg.nl en in ons klantenmagazine Eigentijd. Dit heeft in combinatie met de publiciteit rondom het onderzoek kennelijk goed gewerkt.

De campagne voor partnerregistratie komt bovenop de reguliere voorlichting van PGGM over dit onderwerp. Via www.pggm.nl, het welkomstpakket voor nieuwe klanten en in een persoonlijke brief en bijgesloten brochure moedigt het pensioenfonds klanten altijd al aan om hun partner te registeren.

Aantal nieuw geregistreerde partners bij PGGM

2006

2007

Juli

493

1059

Augustus

513

1132

September

524

732 (t/m 26/9)

Over PGGM
PGGM verzorgt de pensioenregeling voor ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het belegd vermogen bedraagt momenteel ruim EUR 85 miljard.

PGGM - 28 september 2007