BOVAG

28-09-2007
BOVAG pakt tekort rij-instructeurs aan

BOVAG Verkeersopleidingen pakt het grote tekort aan rij-instructeurs aan. Daartoe presenteert BOVAG een plan om de periodieke instroom van nieuw opgeleide rij-instructeurs te bevorderen. UWV ondersteunt het initiatief door werkzoekende cliënten actief te wijzen op de mogelijkheden om rij-instructeur te worden.

Tekort aan instructeurs
Brancheorganisatie BOVAG Verkeersopleidingen constateert een chronisch tekort aan personeel bij zowel kleine, middelgrote rijscholen als grote verkeersscholen. Aan de vraag naar rijlessen kan op dit moment al nauwelijks worden voldaan. Uit onderzoek is gebleken dat tot instructeur omgeschoolde herintreders vaak na korte tijd weer afhaken of zelfstandig ondernemer worden en als zodanig mislukken. Het is volgens BOVAG zaak de opleiding tot rij-instructeur kwalitatief te verbeteren. In het nieuwe projectplan van BOVAG worden de behoefte van aspirant-instructeurs enerzijds en rij- en verkeersscholen anderzijds goed op elkaar afgestemd. Ook krijgen de instromers een degelijke praktijkstage aangeboden.

Stage tijdens opleiding
Op grond van de ervaringen van de ondernemers verenigd in BOVAG Verkeersopleidingen is vastgesteld dat een adequate intredetoets (assessment), kennismaking met de dagelijkse praktijk van de rijschool en vooral een praktijkstage tijdens de opleidingsperiode de beste garantie zijn om gemotiveerde instructeurs te krijgen. En die ook te behouden voor het vak. Rijschoolondernemers zijn in grote mate bereid hierin mede te investeren wanneer de nieuwe werknemers zich verbinden een zekere tijd bij de betreffende rijschool in dienst te blijven. Ze krijgen volgens het projectplan dan ook een baangarantie.

Reïntegratietraject
Rij-instructeurs moeten een opleiding volgen bij een gespecialiseerd, erkend opleidingsinstituut, doen een volgens de wet (WRM) verplicht examen bij het IBKI en komen in het bezit van een bevoegdheidspas. Na vijf jaar dient een verplichte applicatietoets te worden afgelegd. CWI en UWV juichen dit initiatief van een kansrijke sector toe en achten de in het projectplan beschreven aanpak zowel gedegen als praktisch uitvoerbaar. De reïntegratiecoaches van UWV, die het directe aanspreekpunt vormen voor werkzoekende cliënten, gaan actief op zoek naar geschikte kandidaten. Ook attendeert UWV de reïntegratiebedrijven op het voorgestelde traject.
Bron: Persbericht BOVAG en UWV
Datum: 28-09-2007