Omzet Ernst & Young stijgt

28/09/2007 10:49



Ernst & Young



Omzet Ernst & Young stijgt,'Internationalisering biedt grote kansen'

ROTTERDAM, 28 SEPTEMBER 2007 - Ernst & Young heeft in Nederland, over het boekjaar dat sloot op 30 juni 2007, de omzet en de nettowinst zien stijgen.

De omzet van Ernst & Young in Nederland steeg met 4,6 procent van 642,5 miljoen euro over 2005/2006 naar 672,2 miljoen euro in het afgelopen boekjaar. De omzet per fulltime medewerker steeg licht naar 155.000 euro tegenover 153.000 euro in het voorgaande boekjaar. Het nettoresultaat steeg van 148,2 miljoen euro naar 161 miljoen euro. De gemiddelde bezetting in FTE's nam met 138 toe tot 4340. Het aandeel vrouwen in de totale bezetting blijft gestaag stijgen en bedraagt nu 44,4 procent. In het boekjaar 2002 - 2003 was dit nog 41 procent.

Internationalisering
"Wij zitten in een zeer interessante periode", zegt Jan Nooitgedagt, bestuursvoorzitter van Ernst & Young. "Hoofdkantoren van van oorsprong Nederlandse bedrijven dreigen ons land te verlaten, waardoor besluitvorming buiten ons land gaat plaatsvinden. Tegelijkertijd zien wij dat de internationalisering van onze firma in Nederland doorzet. Per saldo betekent die internationalisering voor Ernst & Young Nederland een grotere kans dan de bedreiging van het vertrekken van multinationals. Waar ook ter wereld willen topbedrijven de beste specialisten inhuren."

Nooitgedagt: "In die veranderende wereld is het belangrijk om het commitment van iedereen vast te houden. Een cultuuraspect als wereldwijd dezelfde values delen, zoals wij binnen Ernst & Young doen, is daarom ook essentieel. En dat werkt. Uit een recent gehouden intern personeelsonderzoek blijkt dat onze medewerkers (90 procent) er trots op zijn om bij Ernst & Young te werken. De verbondenheid met het bedrijf is groot. Dat is belangrijk. Wij zetten al jaren zwaar in op het ontwikkelen van onze medewerkers. Gemiddeld besteden wij bijna elfduizend euro per medewerker aan opleidingskosten. Daardoor zijn we in staat om onze mensen waar ook ter wereld in te zetten. Door onze internationale structuur zetten wij Nederlanders in van Sjanghai tot New York en trekken we als Nederlandse firma talent van over heel de wereld naar ons land. Ook in het segment van nationale ondernemingen spelen door de globalisering internationale vraagstukken. Ons vak stopt niet bij de landsgrenzen."

"Negen jaar geleden hebben we gekozen om via de weg der geleidelijkheid de landenfirma's te integreren tot een global firm", zegt Nooitgedagt. "Vijf jaar geleden hebben we gekozen voor een area benadering. Daarbij stond voorop het model dat landen waar accountancy en belastingadvies tot volle wasdom gekomen zijn, de groeimarkten op sleeptouw nemen. Aangezien we overal in de markt terrein winnen, denk ik dat wij de juiste weg zijn ingeslagen."

Assurance en adviesdiensten
Bij Ernst & Young Accountants nam de omzet met 6,1 procent toe tot 422,4 miljoen euro. Omzet en nettoresultaat stegen vooral door groei bij adviesrelaties in het segment van multinationale ondernemingen. In het verslagjaar was er sprake van een sterke verbetering van de werkbelasting. Er zijn veel nieuwe mensen aangetrokken, waaronder vooral veel instituutverlaters. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het behoud van medewerkers. Dit zorgt in hoge mate voor een vermindering van de werkbelasting.

Belastingadviesdiensten
Ernst & Young Belastingadviseurs realiseerde een omzet van 203,9 miljoen euro, een stijging van 3,2 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Het urenvolume daalde licht. De behoefte aan het aantrekken van toptalent blijft groot. De inspanningen op het gebied van recruitement zullen verder verzwaard worden. Er zal buiten de traditionele opleidingsstromen gezocht worden en er zal geprobeerd worden studenten in een vroeger stadium van hun studie te werven.

Transaction Advisory Services
Bij Transaction Advisory Services steeg de omzet met 4,6 procent naar 27,3 miljoen euro. Een lichte groei ten opzichte van het vorige jaar. Behoud en uitbreiding van goed opgeleide transactiespecialisten was en is een belangrijk speerpunt voor verdere groei. Ten opzichte van het vorige verslagjaar is sprake van een minder kwetsbare situatie. De samenwerking met buitenlandse collega's biedt de mogelijkheid tot een efficiënt gebruik van beschikbare transactiedeskundigheid. Het is tevens van belang voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en innovatie van onze bestaande dienstverlening.