Politie Groningen

Vrijdag 28 september 2007

Provincie Groningen, 28-09-2007

Groningen: politie zoekt getuigen overval winkel

De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een winkel aan de Munnekeholm en zoekt getuigen. De overval vond donderdag 27 september omstreeks 18.30 uur plaats. Een nog onbekende man kwam de winkel binnen op het moment dat er twee medewerksters in de winkel waren. De dader pakte beide vrouwen beet en er ontstond een worsteling. Hij eiste geld en hij wist enkele sieraden mee te nemen. De man rende de winkel uit richting de Ruitemakersreige en de Zuiderkuipen. Twee getuigen gingen achter hem aan. Hij bedreigde hen met een scherp voorwerp, waarna zij hun achtervolging staakten. De dader wist te ontkomen. Een politieonderzoek in de omgeving leverde niets op. Het gaat om een donkere man, circa 30 tot 35 jaar oud en tussen 1.75 en 1.85 meter lang. Hij heeft kort donker haar en een fors postuur. Hij droeg een zwart of blauw trainingsjack met een capuchon, een donkere spijkerbroek en wit met blauwe sportschoenen. De politie zoekt getuigen van de overval. Mogelijk dat de dader vervolgens richting Haren is gegaan. Een medewerkster van een cd-winkel aan de Rijksstraatweg merkte een onbekende man op die zich langere tijd verdacht ophield in haar winkel. Het gaat om een man met soortgelijk signalement. Mogelijk dat het in beide zaken om dezelfde dader gaat. Mensen die iets over beide zaken iets kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: Diemenaar vernielt auto

Een 22-jarige man uit Diemen is woensdagmorgen bij het station aangehouden voor vernieling van een auto. Een getuige zag dat de man, die met een paar vrienden op pad was, over een geparkeerde auto op de Coehoornsingel liep. De spoorwegpolitie had de heren al aangesproken vanwege baldadig gedrag op een zebrapad. Uiteindelijk bleef het niet bij een waarschuwing, want de man uit Diemen werd na de vernieling aangehouden. Tijdens het overbrengen naar de politieauto gedroeg hij zich vervelend en verzette zich. In de auto probeerde hij zelfs een van de agenten te bijten. Tijdens zijn fouillering op het bureau bleef hij zich verzetten. Deze keer zag hij wel kans om een agent te bijten. Hij werd ingesloten in de dronkemanscel. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: politie controleert fietsers en bromfietsers

De politie heeft donderdagavond op de Pleiadenlaan een
fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden circa 75 fietsers gecontroleerd. Hiervan kregen 22 personen een bekeuring, omdat hun fietsverlichting niet in orde was. s Middags controleerden agenten op de Verlengde Vissersstraat circa 40 bromfietsers. Veertien personen kregen een bekeuring. In zeven gevallen ging het om de
constructiesnelheid, twee droegen geen helm en van twee bromfietsen waren de remmen niet in orde. Tenslotte had één persoon geen rijbewijs, een ander had een vals kenteken en één persoon was niet verzekerd.

Groningen: huisverbod opgelegd na huiselijk geweld

Een 24-jarige man uit Groningen is donderdagavond in een woning in de wijk Paddepoel aangehouden voor huiselijk geweld. De 21-jarige vriendin van de man was bang voor haar vriend, nadat hij in de woning met spullen had gegooid. Ook had hij haar woensdag geslagen. De man werd bij een woning ingerekend voor de mishandeling. Ook werd het huisverbod aan hem uitgereikt, zodat hij tien dagen uit huis is geplaatst. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man slaat vrouw

Bij een ruzie in de Riekele Prinsstraat tussen een 60-jarige man en een 53-jarige vrouw, is donderdagmiddag de 53-jarige Groningse gewond geraakt. De twee buurtbewoners hadden door onbekende reden een woordenwisseling gekregen. De 60-jarige Stadjer sloeg de vrouw daarna met tuingereedschap. Ze raakte daarbij gewond aan haar gezicht. De politie heeft aangifte opgenomen en de man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man met harddrugs aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de Spilsluizen een 45-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man bood een passerende vrouw een aantal bolletjes harddrugs aan. Agenten zagen dit en controleerden de Stadjer. Hij bleek in het bezit van drie bolletjes harddrugs. Bovendien droeg hij een mes bij zich. De man is meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Losdorp: fietsster steekt plotseling over

Een 16-jarige fietsster uit Spijk is donderdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Westendorpweg in Losdorp. Het meisje stak plotseling de weg over, waardoor een 44-jarige automobilist uit Godlinze haar niet kon ontwijken. De fietsster kwam via de motorkap van de auto op de grond terecht. Ze raakte daarbij gewond aan haar gezicht. In het ziekenhuis werd ze aan haar verwondingen behandeld. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: getuigen incidenten gezocht

Een 77-jarige inwoner van Hoogezand-Sappemeer is donderdagmiddag in het winkelcentrum aan de Gorecht-Oost in Hoogezand beroofd van een geldbedrag. Een lichtgetinte man van ca. 25 jaar vroeg de man of deze een euro kon wisselen. Toen het slachtoffer zijn portemonnee open deed, greep de verdachte hier een onbekend geldbedrag uit en ging er vervolgens rennend vandoor. De verdachte droeg een lichtgekleurde jas en had gemillimeterd haar.

De politie is ook op zoek naar getuigen van een mishandeling nabij het winkelcentrum Hooge Meeren, aan de Gorecht-Oost. Zondagavond tussen 18.00 en 19.00 uur werden vier meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar lastig gevallen door een onbekende man. Deze man maakte seksueel getinte opmerkingen en begon de meisjes uit te schelden. Toen de meisjes hier op een gegeven moment op reageerden, begon de onbekende man te schoppen en te slaan. Daarna ging hij er vandoor. De getinte man had zwart, krullend haar en is ongeveer 40 jaar oud. Hij verplaatste zich op een herenfiets met achterop een kinderzitje. Getuigen van beide incidenten worden gevraagd zich te melden bij de politie in Hoogezand, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Nuis: Poolse hardrijder

De politie heeft donderdagmorgen een 31-jarige Poolse automobilist bekeurd op de A7 bij Nuis. De man reed 161 km/u waar 120 km/u is toegestaan. De man mocht na het betalen van een geldbedrag zijn weg vervolgen.

Bedum: afvallende lading landbouwvoertuigen

De politie heeft donderdagmiddag de bestuurders (25 en 32 jaar) van twee landbouwvoertuigen bekeurd. Beide mannen reden door Bedum en verloren onderweg diverse keren lading. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor overige weggebruikers. Bovendien raakte de weg vervuild. Een 25-jarige bestuurder vervolgde zijn weg, terwijl de agent nog bezig was met zijn administratie. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Leek/Appingedam: controle na schade aan voertuigen

De politie heeft donderdagavond op de oprit van de A7 bij Leek een 25-jarige automobilist langs de kant gezet. Agenten zagen schade aan de auto en wilden de man spreken. De automobilist uit Groningen bleek al sinds 2004 niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de Stadjer is proces-verbaal opgemaakt. Agenten zagen diezelfde avond op de N360 bij Appingedam ook een auto met schade rijden. Tijdens controle bleek dat de auto niet APK-gekeurd was en dat enkele banden glad waren. De 63-jarige bestuurder uit Delfzijl had tevens een aantekening in het systeem van het Centraal Jusitieel Incasso Bureau (CJIB). Dit betekende dat het rijbewijs kon worden ingevorderd. Tegen de Delfzijlster is proces-verbaal opgemaakt.

Nieuw Beerta: hennepplantage ontmanteld

Een 51-jarige inwoner van Nieuw Beerta is aangehouden, omdat hij in zijn woning een hennepkwekerij had. Agenten troffen tijdens een controle 250 planten aan in twee ruimtes van het pand. De planten en de materialen die nodig waren voor de plantage zijn in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leek/Winschoten: alcomobilisten

De politie heeft donderdagnacht een 54-jarige automobilist uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed op de boveneind in zijn woonplaats toen hij werd gecontroleerd. Hij bleek bijna 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. In Winschoten werd donderdagnacht op het Noordereinde een 22-jarige automobiliste uit die plaats gecontroleerd op alcohol. Uit de blaastest bleek dat ze onder invloed achter het stuur zat. Op het politiebureau werd duidelijk dat ze een alcoholgehalte van bijna 1,25 promille in haar bloed had.

Musselkanaal: minibike in beslag genomen

De politie heeft donderdagavond op de Havenkade in Musselkanaal een minibike in beslag genomen. Agenten zagen een 18-jarige man uit die plaats met het voertuig over het Spoordok rijden. De minibike werd direct mee genomen. Tegen de Musselkanaalster wordt proces-verbaal gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 3580, aantal overtredingen: 136, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 986, aantal overtredingen: 132, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zevenhuizen, N979: aantal geregistreerde voertuigen: 458, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 815, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Scharmer, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 411, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 481, aantal overtredingen: 122, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.