Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 28-09-2007

Inbraken

VIANEN In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 september vonden zeven woninginbraken plaats.

De meeste inbraken werden in de wijk De Hagen gepleegd. Bij twee woninginbraken werden onder andere autosleutels weggenomen, waarna ook de auto werd gestolen.

Aan getuigen die in de nacht van maandag op dinsdag verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien in of in de omgeving van de wijk De Hagen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844. Ook voor de toekomst verzoekt de politie bewoners alert te zijn op verdachte omstandigheden. Bij het zien van zich verdacht gedragende personen kan 112 worden gebeld, dan komt de politie zo snel mogelijk ter plaatse.

Te veel op

EVERDINGEN In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 september werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel alcohol had genuttigd.

Rond 01.20 uur controleerden politiemensen op de Lekdijk een 41-jarige automobilist uit Hei en Boeicop. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Hei en Boeicopper 490 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Fietsverlichting

HOUTEN/NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdagavond 27 september van 21.30 uur tot 22.00 uur op twee plaatsen op fietsverlichting gecontroleerd.

Op het Onderdoor in Houten hadden dertien fietsers hun verlichting niet in orde en werden bekeurd. Op de Noordstedeweg in Nieuwegein waren dat er zes.

Stoned

IJSSELSTEIN Een motoragent zag op donderdag 27 september een jongeman die kennelijk zo stoned als een garnaal was.

Rond 20.30 uur hield een motoragent toezicht bij de kermis aan de Podiumweg. Hij zag dat een hem bekende softdruggebruiker, een 21-jarige man uit IJsselstein, op de kermis op straat aan het dansen was. De agent sprak de IJsselsteiner aan, maar kreeg totaal geen contact met hem. Volgens de agent was hij zo stoned als een garnaal.

De agent verzocht de vrienden van de IJsselsteiner hem naar huis te begeleiden. Hij weigerde echter de hulp van zijn vrienden en gaf hen enkele klappen. Vervolgens leefde hij zich uit op zijn omgeving: schopte tegen een regelkast van de tramovergang, ging aan de spoorbomen van de tramovergang hangen en sloeg en schopte tegen een bushokje. Hij werd daarop aangehouden voor baldadigheid en naar het politiebureau overgebracht. Door de gedragingen van de verdachte was geen schade ontstaan.

In het politiebureau troffen agenten in de rugzak van de verdachte een flesje met daarin vermoedelijk een kleine hoeveelheid GHB. Het is in beslag genomen en onderzoek zal moeten uitwijzen of het inderdaad GHB is. De verdachte is voor de nacht ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

IJSSELSTEIN Op donderdag 27 september werd een bejaarde vrouw op diefstal betrapt. Zij werd aangehouden.

Rond 13.45 uur zag een medewerker van een winkel aan het Basiliekpad dat een klant enkele levensmiddelen in haar tas stopte in plaats van in haar winkelwagentje. De boodschappen in haar wagentje rekende zij bij de kassa af, maar die in haar tas niet. Door de medewerker werd de klant, een 74-jarige vrouw uit IJsselstein, aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Bij haar verhoor bekende de vrouw de goederen met een waarde van ruim tien euro te hebben gestolen. Met een bekeuring van 130 mocht zij het politiebureau verlaten.

Laatst gewijzigd 28-09-2007 11:14 | © Politie Utrecht