Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 28-09-2007

Ja daag!

WOERDEN Een fietser dacht op donderdag 27 september door niet te stoppen aan een bekeuring te ontkomen: hij kreeg er vervolgens twee.

In de avonduren hielden politiemensen een fietsverlichtingscontrole op de Van der Valk Boumanlaan. Zij zagen dat een jongeman op een fiets zonder verlichting aan kwam rijden. Hij kreeg een stopteken, maar reageerde met de opmerking Ja daag, dan krijg ik een bekeuring! en fietste door. De agenten fietsten achter hem aan en hielden hem staande. De fietser wilde zich niet legitimeren en werd aangehouden.

In het politiebureau werd vastgesteld dat het om een 20-jarige man uit Woerden ging. Hij kreeg bekeuringen voor zijn niet werkende fietsverlichting en niet voldoen aan het stopteken.

Bromfietscontrole

MIJDRECHT De politie heeft op donderdag 27 september van 16.00 uur tot 20.30 uur een bromfietscontrole gehouden.

Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaats geleid. In totaal werden er veertien bekeuringen uitgeschreven: te hoge constructiesnelheid (8), niet tonen bromfietscertificaat/kentekenbewijs (4), rijden over trottoir (1) en opgeven vals adres (1).

Bromfietser ervandoor

MIJDRECHT Op donderdagavond 27 september negeerde een bromfietser een stopteken en ging ervandoor. Hij werd later aangehouden en bekeurd.

Rond 19.50 uur zag een motoragent een jongeman op een scooter over de Anselmusstraat rijden. Hij viel op doordat hij met een snelheid van 45 km/u vlak achter een auto kleefde. De motoragent ging achter hem aan en gaf hem ter hoogte van De Brug een stopteken. De bromfietser ging vol in de remmen, schoot linksaf de wijk in en wist aanvankelijk te ontkomen.

Even later zag de agent op de Stadhouderlaan de verdachte met de scooter bij een flat lopen. Hij probeerde nog snel met de scooter in een stalling te verdwijnen, maar de agent wist dat te voorkomen. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Mijdrecht, werd voor controle van de scooter begeleid naar het politiebureau.

Op de rollentestbank bleek de scooter een topsnelheid van 64 km/u te hebben. De Mijdrechter kreeg bekeuringen voor het kleven achter de auto, niet voldoen aan het stopteken en een te hoge constructiesnelheid.

Verkeerscontrole

WOERDEN De politie heeft op donderdagmiddag 27 september op de Wulverhorstbaan, de Irisstraat en de Voorstraat een verkeerscontrole gehouden.

Bij de controle werden elf bekeuringen uitgeschreven: niet dragen autogordel (8), rijden met ingevorderd rijbewijs (1) en rijden in strijd met geslotenverklaring (2).

Portemonnee

WOERDEN Terwijl één man een medewerker aan de praat hield, zag op donderdag 27 september een andere man kans een portemonnee te stelen.

Rond 13.30 uur kwamen twee mannen een bedrijf aan de Terschellingkade binnen. Eén van hen sprak bij de balie een medewerker aan en vroeg uitgebreid om informatie. In de tussentijd zag de tweede man kans het bedrijf verder in te lopen. Hij nam ongemerkt een portemonnee uit een tas weg, waarna de twee mannen rustig het pand verlieten. Even nadat zij vertrokken waren, werd de diefstal ontdekt.

Signalementen:

Een donker getinte man van rond de 1.80 meter, zwart kort geschoren haar, opvallend lichtbruine ogen (mogelijk door getinte lenzen). Hij droeg een zwarte jas met capuchon, sprak goed Nederlands en kwam netjes over;

Een licht getinte man, mager postuur, ongeveer 1.80 meter en half lang zwart krullend haar. Hij droeg een zwart/blauw gestreepte trui en had een witte pet op. Hij sprak slecht Nederlands.

Aan getuigen die de mannen menen te (her-)kennen of die hen op of in de omgeving van de Terschellingkade hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

MONTFOORT De politie heeft op donderdag 27 september op de Achthoven West Slotlaan en het IJsselveld het verkeer gecontroleerd.

Op de Achthoven West Slotlaan werden dertien automobilisten bekeurd omdat zij de geslotenverklaring negeerden. Op het IJsselveld werden zes bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor een te hoge snelheid een het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Laatst gewijzigd 28-09-2007 10:52 | © Politie Utrecht