Meer informatie: 020 515 9821

Vrijdag 28 september 2007

Deze week in FEM Business (week 39, vanaf vrijdag 28 september in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

ISM wint Fast 50 2007
Zelf was hij er gisteravond niet bij, staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager. En dus nam mede-oprichter en vriend Karel van der Woude tijdens het feestelijke gala in De Fabrique te Maarssen de bloemen voor ISM in ontvangst. Reden: ISM is met een omzet van 7 miljoen euro de snelste tech-groeier van de Technology Fast 50, de door Deloitte georganiseerde verkiezing.

ISM won de hoofdprijs omdat het over de afgelopen 5 jaar een groei van 3.542 procent realiseerde en daarmee de snelstgroeiende tech-onderneming van Nederland is. Op eentje na: TomTom, dat vorig jaar won en eigenlijk ook dit jaar had moeten winnen. De fabrikant van navigatie-apparatuur vormt een - bijna demotiverende - klasse apart en besloot niet met de Nederlandse Fast 50 mee te doen. Wél doet het Amsterdamse bedrijf een gooi naar de Fast 500, de verkiezing van de snelste Europese groeier die in november in Londen wordt uitgereikt.

ISM is een internetspecialist die zijn klanten voorziet van software voor e-commerce en e-communicatie. Dat ISM won is des te opmerkelijker omdat de omzet in 2006 stagneerde, wat volgens Van der Woude te wijten is aan investeringen. "In 2007 groeien we weer stevig." Het bedrijf won niet alleen de hoofdprijs, maar ook de Sustainable Grower Award. Van der Woude zegt zijn businesspartner De Jager, die alleen nog aandeelhouder is, te missen: "Als vriend, ja. Maar als bedrijf hebben we zijn vertrek goed kunnen opvangen."

Deze week publiceert FEM Business, Nederlands enige onafhankelijke zakenweekblad, de complete lijst van de spannendste ondernemingen van Nederland. Zie ook www.fembusiness.nl

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718, Jean Dohmen 06-52037025 020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.