Ingezonden persbericht


Norman ASA vestigt nieuw kantoor voor onderzoek en ontwikkeling in India

Hoofddorp 28 September 2007.

Oslo, Noorwegen - Norman breidt zijn activiteiten uit met een nieuw kantoor voor onderzoek en ontwikkeling in Chandigarh, India. Dit gebied ligt 250 km ten noorden van New Delhi en is een van de nieuwe centra in India voor de ontwikkeling van informatie-technologie. In Chandigarh zijn diverse erkende universiteiten en technologiebedrijven gevestigd die Norman goede mogelijkheden bieden voor samenwerking en ontwikkeling.

Bedreigingen voor computers veranderen voortdurend en de markt vereist dan ook nieuwe beveiligingsoplossingen. De vestiging van een kantoor in India vormt onderdeel van de groeistrategie van Norman, waarbij steeds meer deskundigheid en bronnen zijn vereist. Het nieuwe kantoor gaat nauw samenwerken met de bestaande afdeling Research and Development van Norman in Lysaker, net buiten Oslo. Bovendien zal het bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve oplossingen en aan het onderhoud van bestaande beveiligingsproducten. Aanvullende diensten voor analyse en ondersteuning zullen ook via deze vestiging verleend worden.

"Bij onze zoektocht naar specifieke vaardigheden en bronnen voor het uitvoeren van onze groeistrategie waren India en Chandigarh een logische keuze. Dit is een gebied met enorme deskundigheid en toegang tot belangrijke bronnen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze vestiging en de beschikbare deskundigheid in Chandigarh, in combinatie met onze bestaande organisatie, onze huidige positie als toonaangevend bedrijf op het gebied van proactieve beveiligingsoplossingen verder zullen versterken," aldus Trygve Aasland, CEO van Norman ASA.

Neem voor meer informatie contact op met:
Volker Ladage, directeur, +31 789 02 22, volker@norman.nl, www.norman.nl

Informatie over Norman
Norman ASA is een van de grootste bedrijven op het gebied van gegevensbeveiliging, internetbeveiliging en analysetools. Door middel van SandBox-technologie biedt Norman ongekende, unieke en proactieve beveiliging. Hoewel Norman zich met name bezighoudt met proactieve antivirustechnologie, heeft het bedrijf overeenkomsten gesloten met andere bedrijven waardoor het een volledig servicepakket op het gebied van gegevensbeveiliging kan aanbieden. Norman is opgericht in 1984. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. Norman is met name actief op de Centraal-Europese, Britse en Amerikaanse markten.

Norman| Diamantlaan 4a, 2132 WV Hoofddorp | T.: 023 - 789 02 22 | F.: 023-561 31 65 | E.: info@norman.nl | www.norman.nl