UPC N.V.

AUB en UPC komen met Uittips via digitale televisie

Amsterdam, 27 september 2007 - Het Amsterdams Uitburo (AUB) en partner UPC Nederland lanceren vandaag 'Uittips' via digitale televisie. Dat hebben UPC en AUB bekend gemaakt tijdens PICNIC '07, de cross-media week in de Westergasfabriek in Amsterdam. Onder het motto 'Samen in cultuur' promoten het AUB en UPC gezamenlijk het brede culturele aanbod in Amsterdam. Met de nieuwe, interactieve toepassing, die door Chellomedia is ontwikkeld, vinden klanten van UPC via de UPC MediaBox eenvoudig informatie over voorstellingen, speeldata, locaties en prijzen. Ook zijn de dagelijkse aanbiedingen van de Last Minute Ticket Shop via de interactieve 'Uittips' te bekijken.

Elke twee weken selecteert het Amsterdams Uitburo vijf voorstellingen, concerten of tentoonstellingen in de regio Amsterdam die met achtergrondinformatie via de dienst Interactive van UPC Digitale Televisie worden gepresenteerd. Ook zijn dagelijks vanaf 12.00 uur de actuele aanbiedingen te bekijken van de Last Minute Ticket Shop, met 50 procent korting per kaartje op theatervoorstellingen, concerten en films van dezelfde avond. Het bestellen van kaarten kan online via www.uitburo.nl/amsterdam of in de Ticketshop op het Leidseplein. Kaarten voor de Last Minute Ticket Shop-aanbiedingen kunnen alleen worden gekocht in de Ticketshop op het Leidseplein.

Aanvullende diensten
Naast tips biedt deze nieuwe service een 'Mail & Win' actie van het AUB, waarbij kijkers kans maken op vrijkaarten voor voorstellingen in één van de Amsterdamse theaters of concertzalen. De kijker vult daarvoor een e-mailadres in via de nummertoetsen op de speciale afstandsbediening van de UPC MediaBox. De kijker ontvangt per e-mail bericht van het AUB wanneer hij heeft gewonnen. Om op de hoogte te blijven van alle uitgaansinformatie in de regio Amsterdam kan de kijker zich ook opgeven voor de 'Uitmail', de e-mail nieuwsbrief van het AUB. In samenwerking met de Amsterdamse culturele instellingen worden er regelmatig voorstellingen geselecteerd waarbij klanten van UPC een exclusieve korting kunnen krijgen. Deze aanbieding wordt in het Uittips-menu aangegeven met 'UPC Aanbieding'.

Uitverkocht
Pim Luiten, directeur van het Amsterdams Uitburo: "Veel mensen denken dat alle leuke voorstellingen lang van tevoren zijn uitverkocht. Met Uittips via digitale televisie kunnen we vanaf nu wijzen op interessante voorstellingen waar je nog naar toe kunt. Daarmee is Uittips voor ons een bijzonder nuttig medium, waarmee we de samenwerking met UPC verder invullen."

Mark Zellenrath, directeur Communications & Public Policy van UPC Nederland: "UPC draagt de culturele sector een warm hart toe. Zo werken we al enkele jaren samen met het Amsterdams Uitburo. UPC zet haar kennis en middelen in voor het Amsterdams Uitburo. De nieuwe Uittips via digitale televisie is daar bij uitstek een goed voorbeeld van."

Eerder al kwamen het AUB en UPC met speciale cultuurtrailers voor op de website van het UPC. Ook maakte UPC met Uitmarkt TV - de Uitmarkt drie dagen live via een eigen tv-kanaal- en reusachtige multimediatorens in augustus veel werk van de Uitmarkt.

Over het Amsterdams Uitburo
Het Amsterdams Uitburo (AUB) is de collectieve marketingorganisatie voor de culturele sector in Amsterdam en levert een bijdrage aan de promotie van het gehele culturele aanbod in Amsterdam. De organisatie - een stichting met een not-for-profit-structuur - heeft twee pijlers; enerzijds het informeren van het publiek over het culturele aanbod in Amsterdam (via verschillende diensten en producten) en anderzijds het stimuleren van kaartverkoop op een zo gemakkelijk en laagdrempelig mogelijke manier.

Over UPC Nederland
UPC Nederland, een toonaangevende aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 518.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 601.000 breedband internetklanten en 423.000 telefonieklanten (per 30 juni 2007). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK). = = =

Noot aan de redactie

Persfoto's:
Hoge resolutie illustraties van de Uittips zijn beschikbaar op aanvraag.

Nadere informatie:
UPC Nederland
Afdeling Communications & Public Policy
Mark Zellenrath
T 020 775 57 81 of 06 29 54 35 19
E mzellenrath@upc.nl

Amsterdams Uitburo
Pim Luiten
Telefoon 020 6211 311

Relevante links:
www.uitburo.nl/amsterdam
www.upc.nl/televisie/interactief/