Time : 10:27:51
Date : 28 September 2007
Sender Name: VVI

Vlaamse begroting 2008: VVI waardeert extra impuls voor geestelijke gezondheidszorg

Vlaams minister van Volksgezondheid Steven Vanackere voorziet in het budget voor 2008 een extra impuls voor de geestelijke gezondheidszorg.
Het Verbond der Verzorgingsinstellingen (VVI) gaat ervan uit dat dit bijkomend budget ingezet zal worden voor de versterking van het zorgaanbod in de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). Dit is nodig, want vandaag de dag wordt de maatschappij steeds meer geconfronteerd met problemen inzake geestelijke gezondheid. In Vlaanderen ondernemen per dag drie mensen een poging tot zelfdoding. Daarmee is het aantal zelfdodingen in Vlaanderen zowat de helft hoger dan in de rest van Europa. Enkel Finland gaat Vlaanderen voor als koploper inzake suïcidaal gedrag.
De minister verdrievoudigde het budget voor suïcidepreventie. Het VVI vindt dit een goede zet. Het Verbond zal actief meewerken aan de realisatie van het desbetreffend Vlaams actieplan.

Het VVI waardeert bovendien de budgettaire inspanning om - zij het stapsgewijs - de zorgverleningscapaciteit van de CGG op een behoorlijk peil te brengen. Op die manier kunnen ook hier de wachtlijsten weggewerkt worden.

Verbond der Verzorgingsinstellingen (VVI):

* Dhr. P. Degadt, Gedelegeerd Bestuurder: 0475 388233
* Mevr. A.S. Neirynck, Stafmedewerker Pers en Communicatie: 0479 630712

Guimardstraat 1
1040 Brussel
02 5070172
asn@vvi.be

URL: http://www.vvi.be