Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 18 september 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 11 september 2007. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Afgraven en ophogen zonder vergunning van perceel tussen Gein Zuid 9 en 10, kadastraal bekend Baambrugge, sectie A, nr. 155.
Toelichting:
Voor het afgraven en ophogen is vergunning vereist. Nu geen vergunning is aangevraagd, is in strijd gehandeld met artikel 16 van het Bestemmingsplan Buitengebied. Het perceel heeft de bestemming Natuurgebied/Oeverland. Het afgraven en ophogen van oeverlanden past niet binnen de doeleindenomschrijving van de bestemming Natuurgebied/Oeverlanden. Daarnaast zou het verlenen van een aanlegvergunning precedenten kunnen scheppen. Nu legalisering niet in de rede ligt, wordt voorgesteld handhavend op te treden.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt handhavend op te treden tegen de afgraving en de oever in oorspronkelijke staat te laten herstellen.
B&W-besluit:
Aangehouden tot B&W 25-9.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Subsidieaanvraag Provinciaal Programma Cultuurbereik. Toelichting:
De provincie levert een bijdrage aan cultuurbeleid gericht op het bereiken van zoveel mogelijk inwoners. Abcoude sluit hierop aan met het project "Opstellen cultuurnota 2008 -2012". De aanleiding voor dit project is tweeledig: (1) de behoefte de cultuur in Abcoude te stimuleren en het bereik te vergroten en (2) aanhaken bij het actieprogramma Cultuurbereik. De provincie heeft hiervoor 50.000 toegezegd, onder voorwaarde dat de gemeente 35.000 bijdraagt aan cultuur. We doen dit (zie programmabegroting 2007 en 2008) met subsidies voor kunst en cultuur, en de inzet van personeel. Ambtelijk advies:

1. Instemmen met de subsidieaanvraag voor de uitwerking van een gemeentelijke cultuurnota;
2. de portfeuillehouder cultuur mandateren namens het college de overeenkomst met de provincie te ondertekenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---


2. GGD Midden Nederland: jaarrekening 2006, begroting 2007, ontwerpbegroting 2008. Toelichting:
Abcoude is deelnemer aan gemeenschappelijke regeling GGD Midden-Nederland. De raad dient de begroting van de vast te stellen. Conform de gemeenschappelijk regeling wordt het verslag ter kennisname aangeboden.
Ambtelijk advies:
De raad voorstellen:
(1) jaarverslag en jaarrekening 2006 GGD-MN voor kennisgeving aan te nemen; (2) in te stemmen met de begroting 2007 GGD-MN; (3) in te stemmen met de ontwerpbegroting 2008 GGD-MN. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 25 september 2007. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 18 september 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om toestemming om op zaterdag 1 september 2007 een kraam te mogen plaatsen voor supermarkt Albert Heijn, Dr. van Doornplein 2 te Abcoude voor de verkoop van waren en het uitdelen van wat lekkers.
Toelichting:
De manager van supermarkt Albert Heijn, Dr. van Doornplein 2 te Abcoude vraagt vergunning om op 1 september 2007 met een kraam standplaas in te mogen nemen voor de verkoop van waren en het uitdelen van lekkers. Ingevolge art. 5.2.3, lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders op of aan de weg of aan een openbaar water dan wel op een andere ­ al dan niet met enige beperking ­ voor publiek toegankelijke plaats standplaats in te nemen. De gewenste locatie is gelegen op grond van de gebruiker van de supermarkt. Derhalve kan er geen vergoeidng gebruik gemeentegrond in rekening gebracht worden.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 28-8-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Tijdelijke verkeersmaatregel instellen voor het afzetten van het achterste gedeelte van 't Marktvelt en het afsluiten van een aantal parkeerplaatsen in verband met het evenement 'Abcoude op smaak'.
Toelichting:
In verband met door de Ondernemersvereniging Abcoude te organiseren proeverij op 29 september 2007 is het noodzakelijk het achterste gedeelte van 't Marktvelt af te zetten voor verkeer, behoudens voetgangers en een parkeerverbod in te stellen voor beide zijden van het achterste gedeelte van 't Marktvelt te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt op 29 september 2007 vanaf 10:00 uur tot 24:00 uur het achterste gedeelte van 't Marktvelt af te zetten voor alle verkeer, behoudens voetgangers en een parkeerverbod in te stellen voor beide zijden van het achterste gedeelte van 't Marktvelt te Abcoude. Mandaatbesluit d.d. 12-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek van V.O.F. De Wakende Haan om op zondag 18 november 2007 tijdens het evenement 'wijn rond het binnenplein' te mogen verkopen. Ook is er een melding gedaan dat er op deze datum van 14.30 tot 17.30 uur akoestische muziek ten gehore gebracht zal worden. Toelichting:
Aangezien dit evenement op zondag plaatsvindt en er kennelijk sprake is van bedrijfsmatig handelen is een ontheffing op grond van artikel 7 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996 noodzakelijk. Tevens heeft de aanvrager melding gedaan dat er op tijdens het evenement ´wijn rond het binnenplein´ op 18 november 2007 van 14.30 tot 17.30 uur akoestische muziek ten gehore gebracht zal worden. Ambtelijk advies:
Ontheffing verlenen ingevolge de Winkeltijdenwet. Mandaatbesluit d.d. 10-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Verzoek van V.O.F. De Wakende Haan om vergunning voor het evenement 'wijn rond het binnenplein'op zondag 18 november 2007. Tevens wordt ontheffing gevraagd om zwak- alcoholische dranken buiten de inrichting te mogen schenken. Toelichting:
Voor het evenement `wijn rond het binnenplein´ op 18 november 2007 is ingevolge artikel 2.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een vergunning vereist. Tevens is op grond van artikel 35 van de Drank en Horecawet een ontheffing vereist voor het verstrekken van zwak-alcoholische dranken buiten de inrichting.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor het evenement 'wijn rond het binnenplein' en ontheffing verlenen voor het verstrekken van zwak-alcoholische dranken in het restaurant, de wijnkelder en de vergaderzaal en op het binnenplein van de inrichting Kerkplein 5-7 en 9 te Abcoude (art. 35 Drank- en Horecawet). Mandaatbesluit d.d. 10-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Verzoek van V.O.F. De Wakende Haan om vergunning voor het feest ter ere van het 100-jarig bestaan van de firma op vrijdag 2 november 2007 in de NH Kerk, Kerkplein te Abcoude. Tevens wordt ontheffing gevraagd om zwak-alcoholische dranken buiten de inrichting te mogen schenken.
Toelichting:
In 2007 bestaat V.O.F. De Wakende Haan 100 jaar. Dit feit willen de ondernemers vieren op vrijdag 2 november 2007 met een receptie waarop het boek '100 jaar in en rond de Wakende Haan' gepresenteerd wordt en er tevens een expositie zal zijn van 100 jaar in en rond de Wakende Haan. 's Avonds is er muziek. Voor dit evenement is ingevolge artikel 2.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een vergunning vereist. Tevens is op grond van artikel 35 van de Drank en Horecawet een ontheffing vereist voor het verstrekken van zwak-alcoholische dranken buiten de inrichting.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor het feest ter ere van het 100-jarig bestaan en ontheffing verlenen voor het verstrekken van zwak-alcoholische dranken in de Dorpskerk aan het Kerkplein te Abcoude (art. 35 Drank- en Horecawet).
Mandaatbesluit d.d. 10-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van het zogeheten Duurzaam huis op 22 september 2007 op de hoek van 't Markvelt met de Hoogstraat te Abcoude in het kader van de aftrap van de campagne 'Energiebesparing houdt huis'.
Toelichting:
Het stafteam van de gemeente Abcoude vraagt vergunning aan om standplaats in te mogen nemen op de hoek van 't Markvelt met de Hoogstraat te Abcoude op 22 september 2007 voor het plaatsen van het zogeheten 'Duurzaam huis' in het kader van de aftrap van de campagne 'Energiebesparing houdt huis'. Deze standplaats wordt al ingenomen voor de verkoop van ijs. Na overleg met de huidige standplaatshouder is aangegeven dat deze er geen bezwaar tegen heeft als de standplaats gedeeld zal worden met het 'Duurzaam huis'.
Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 13-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen dakkapel op voordakvlak en vergroten velux dakraam, Papehof 8, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 6-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Aanvraag reguliere bouwvergunning tijdelijk inrichten van een bouwplaatsinrichting op een locatie bij het nieuwbouwproject Broekzijdsehof voor een periode van max. 2 jaar, Spoorlaan/Broekzijdselaan, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Tijdelijke vrijstelling en bouwvergunning verlenen voor een periode van max. 2 jaar. Mandaatbesluit d.d. 6-9-2007:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---