Gemeente Leeuwarden

Oostergoplein Oostergoplein

Fietsbrug op Oostergoplein?

Bron: gemeente Leeuwarden (28-09-2007) De gemeente Leeuwarden hield donderdagavond 27 september in de Parkkerk te Huizum een informatiebijeenkomst over de komst van een fietsbrug of -tunnel op het Oostergoplein. Tijdens deze avond werd de mening van de inwoners van Leeuwarden gepeild. Het college sprak zijn voorkeur voor een fietsbrug uit. De aspecten sociale veiligheid, kosten en risico's, gebruikersgemak en de wens om het Oostergoplein als entree van de stad te accentueren zijn hierin zwaarwegende factoren.

De avond was verdeeld in twee delen. Tijdens het eerste deel waren de direct omwonenden van de Verlengde Schrans uitgenodigd. Wethouder verkeer, Gerrit Krol, lichtte op een informele wijze de bewoners in. Waarna er over de gemeentelijke voorkeur van de plaatsing van een fietsbrug gesproken werd.

Tijdens het tweede deel werden de omwonenden van de Schrans op de hoogte gesteld door middel van een powerpointpresentatie. Na afloop was er ruimte voor vragen uit de zaal en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

De reacties op de voorlopige plannen voor de komst van een fietsbrug waren verdeeld. Het merendeel van de aanwezigen kon zich niet vinden in de voorkeur van een fietsbrug. Er werden kanttekeningen geplaatst bij de uitwerking van de plannen tot nu toe. Krol beloofde hierop de bruggen beter te visualiseren en de uitkomsten van de bijeenkomst mee te nemen in de verdere besluitvorming rond de komst van een fietsbrug of -tunnel.

Naar verwachting vindt er later dit jaar een tweede bijeenkomst over dit onderwerp plaats.