Ingezonden persbericht


(28 september 2007 - Bericht van Stichting Duurzame Samenleving)

P E R S B E R I C H T

Roemenie op weg naar duurzaamheid

Afferden, 28 september 2007 -
Roemenie gaat een eenvoudig hulpmiddel gebruiken om de duurzaamheid van de Roemeense samenleving te verhogen. Als eerste land in Europa zal Roemenie de Index voor een Duurzame Samenleving gaan gebruiken.

Tijdens het project 'Romania, on its way to a sustainable society', zal de Index voor een Duurzame Samenleving worden toegespitst op de specifieke omstandigheden in Roemenie. De index laat aan de hand van 22 indicatoren in een oogopslag zien hoe duurzaam een samenleving is. Daarmee wordt direct duidelijk op welke gebieden er nog volop mogelijkheden zijn om de duurzaamheid te versterken. De index is vorig jaar voor de eerste keer gepubliceerd, met een berekening voor 150 landen. Roemenie staat daarin op de 82e plaats. Nederland staat op plaats 12.

Maandag 8 oktober zal Attila Korodi, de Roemeense minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, het startsein voor het project geven tijdens een bijeenkomst in Boekarest.

Het project is een initiatief van een aantal Roemeense experts, die hiervoor contact hebben gezocht met de Nederlandse Stichting voor een Duurzame Samenleving. Bij de uitvoering van het project zal nauw worden samengewerkt met het NCSD, National Center for Sustainable Development in Boekarest.

Het project wordt financieel ondersteund door het Programma Maatschappelijke Transformatie (Matra) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

-------

Noten voor de pers

Voor een korte omschrijving van het project, zie
http://www.nederlandduurzaam.nl/home.html, onder het kopje 'Romania Durabila'

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Geurt van de Kerk, tel. 0487-515972, e-mail:
geurt@nederlandduurzaam.nl. Van 3 t/m 10 oktober niet bereikbaar wegens verblijf in Roemenie.

Meer over de Index voor een Duurzame Samenleving:
http://www.nederlandduurzaam.nl/