Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 28 september 2007

Persbericht / Persuitnodiging

Brandweerfiets voor brandweer de Wijk - Koekange

De brandweer de Wijk - Koekange heeft van de Regionale Brandweer Drenthe materiaal in beheer en gebruik. Een van de apparaten is de dompelpomp met een slang voor grootwatertransport van een kilometer lang. Tijdens een incident moet deze kilometer overbrugd worden van de pomp naar het verdeelstuk. Dit wordt momenteel door de brandweermensen lopend gedaan.

Vanaf vrijdag 28 september om 15.00 uur komt daar verandering in. De Regionale Brandweer Drenthe heeft op initiatief van de brandweer de Wijk - Koekange een vouwfiets toegevoegd aan het materieel. Op deze wijze gaat er minder tijd verloren bij het controleren van de koppelingen na het uitrollen van de kilometer lange slang.

Johan Huisjes - lokale fietsleverancier en brandweerman - zal de fiets overhandigen aan Johan Hemel, medewerker van de Regionale Brandweer Drenthe op de brandweerkazerne in de Wijk.

De brandweervouwfiets is uniek in de provincie Drenthe. De fiets is gespoten in de kleuren van de brandweer en zal vanaf vandaag ingezet worden bij incidenten.

///////////////////////////////