Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 28 september 2007
Opmerkingen ( geen

Maastricht; brandstichting in kelderbox van flat

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag brand gesticht in kelderbox van een flat aan de Fagostraat in Maastricht. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand werd rond 04.30 uur ontdekt. Bij de komst van de politie hadden bewoners hun woning uit voorzorg al verlaten.

De brandweer had het vuur, dat beperkt bleef, snel bedwongen. Het bleek dat de brand had gewoed in een kelderbox waarin onder andere een stoffen bank stond die vlam vatte.

Vermoedelijk is het vuur van buitenaf aangestoken.

De bewoners konden na korte tijd weer terug naar hun woning.

De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen; ambulancebemanning stopt dronken automobiliste

Door een dronken automobiliste het verder rijden te beletten, voorkwam de bemanning van een ambulanceauto donderdagmiddag waarschijnlijk een aanrijding met alle mogelijke gevolgen van dien.

De ambulance reed op zeker moment op de N281 achter een auto, waarvan de bestuurster sterk slingerend reed en op zeker moment zelfs met haar auto deels van de rijbaan raakte. Toen de bestuurster bij de verkeerslichten op de afrit bij de Beersdalweg stopte, sprong de bemanning van de ambulance uit hun voertuig, opende het portier van de auto van de vrouw en zette de motor af. Hierna namen gealarmeerde politiemensen de bestuurster over.

De vrouw, een 62-jarige inwoonster van Nuth bleek teveel alcohol op te hebben. In haar handtas troffen agenten nog een aangebroken fles Sherry aan. De vrouw bleek een bloed/alcoholpromillage te hebben van 2,2 promille.

Haar rijbewijs werd ingevorderd.


---- --