Gemeente Delft

Sponsordiner voor kunsttoepassing in de Hoornse Zoom

Staedion, AM en de gemeente Delft geven de Delftse beeldend kunstenaar Hans Kuyper de opdracht voor het vervaardigen van een beeldengroep bij de entree van de Hoornse Zoom.

Tijdens een sponsordiner op 25 september jl. is door de betrokken projectontwikkelaars, aannemers, makelaars en architecten geld geschonken voor deze bijzondere opdracht. Het vervaardigen van een kunstwerk wordt als kroon op het werk van het bouwen van de Hoornse Zoom gezien.

De Hoornse Zoom is de nieuwbouwwijk tussen de Reinier de Graafweg en de Hoornseweg. In deze wijk hebben Staedion en AM ruim 500 woningen ontwikkeld.

Het past in de visie van Staedion, AM en de Gemeente Delft om bij te dragen aan een prettig leefklimaat van bewoners. En middels de opzet van de wijk met speelplekken, groen en een beeldengroep onder de titel 'Marc groet 's morgens de dingen', naar een gedicht van Paul van Ostaijen, hopen de partijen dit te bereiken.

In het najaar zal met de voorbereidingen van het kunstwerk worden gestart. Bewoners van de Hoornse Zoom worden t.z.t. uitgenodigd voor een informatie avond over de beeldengroep.

De verwachting is dat de beeldengroep in september 2008 wordt opgeleverd.

Noot voor de redactie