Academisch Ziekenhuis Groningen

UMCG benoemt nieuwe prodecaan onderwijs en opleidingen

28 september 2007 Het UMCG heeft met ingang van 1 januari 2008 Jan Borleffs benoemd tot de nieuwe prodecaan onderwijs en opleidingen. In die functie is hij tevens hoofd van de Postgraduate School of Medicine. Hij is de opvolger van Rein Zwierstra. Op dit moment is Borleffs Opleidingsdirecteur Geneeskunde in het UMC Utrecht en hoogleraar medisch onderwijs in Utrecht.

Als prodecaan onderwijs wordt Borleffs verantwoordelijk voor de universitaire opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde en Bewegingswetenschappen. Tevens valt het deel van de medisch specialistische vervolgopleidingen, dat disciplineoverschrijdend is onder zijn verantwoordelijkheid.

Borleffs is bijzonder verheugd met zijn benoeming. Wat mij in mijn nieuwe functie in Groningen vooral aantrekt is het feit dat de opleidingen in Groningen landelijk bijzonder goed bekend staan. Daarnaast is de organisatie in het UMCG en in de Onderwijs- en Opleidingsregio zodanig dat het opleidingscontinuüm, van basisopleiding tot en met de vervolgopleidingen, werkelijk vorm kan krijgen. Daarmee is de basis gelegd om dit continuüm waar te maken. Tenslotte is het voor mij bijzonder om na vele jaren weer terug te keren naar mijn Alma Mater.

Jan Borleffs (Utrecht, 1952) studeerde Geneeskunde in Groningen. Na zijn afstuderen in 1978 deed hij vier jaar promotieonderzoek bij TNO in Rijswijk. Daarna volgde hij de opleiding tot internist in Amersfoort en Utrecht. Vanaf 1987 werkt hij als internist in het huidige UMC Utrecht, waar hij in 2000 werd benoemd tot directeur van de Geneeskunde opleidingen. Verder vervulde hij tal van nevenfuncties, zowel op klinisch gebied als op het terrein van het medisch onderwijs. In de jaren 90 verzorgde hij enkele leergangen aan de Universiteit van Zimbabwe. Borleffs is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij woont in Bilthoven.

Contactpersoon: J. Wessels