Gemeente Grootegast


Gemeentelijke publicaties week 38

Besluiten gemeenteraad

De raad heeft in zijn vergadering van 11 september 2007 de volgende besluiten genomen:


- Vaststellen Visie Paardenhouderijen.

- Vaststellen visie Opende-Centrum.

- Oormerken van de door de opheffing van de Muziekschool Westerkwartier vrijvallende middelen (onder aftrek van de liquidatiekosten) voor het muziekonderwijs, waarbij de verdeling over verenigingen, algemene muzikale vorming basisonderwijs en individueel instrumentaal muziekonderricht bepaald wordt aan de hand van voorstellen of alternatieven van de ingestelde werkgroep met muziekverenigingen. (Amendement CDA, VZ2000, Christen Unie en VVD).
- Vaststellen Verordening WMO-adviesraad.

- Nemen van een voorbereidingsbesluit voor de percelen Kolonieweg 16 te Opende, Openderweg 26 te Opende en Niekerkerdiep 6 te Niekerk.
- Vaststellen Bestemmingsplan Bedrijventerrein Grootegast.

Collectenrooster

Deze maand worden de volgende collecten gehouden:
17-09 t/m 22-09 Nierstichting Nederland
24-09 t/m 29-09 Fonds verstandelijk gehandicapten

Agendacommissie gemeenteraad

De agendacommissie van de gemeenteraad komt bijeen op donderdag 20 september in het gemeentehuis, aanvang: 19.30 uur. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij de raadsgriffier (via het bestuurssecretariaat, tel. 695712).

Seniorenmiddag op 12 oktober

Op vrijdag 12 oktober a.s. organiseren de afdelingen van de ANBO en PCOB Grootegast een middag voor alle ouderen in de gemeente Grootegast.

Het onderwerp van deze middag is HALT VOOR U VALT
Dit thema zal behandeld worden door dhr. Bram van Dijke. Wethouder S. Smedes zal een lezing houden over het ouderenbeleid en de WMO adviesraad. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door de familie Heukers. De middag wordt afgesloten met een broodmaaltijd.

Het evenement zal plaatsvinden in Herberg "In de Groote Gast" , Hoofdstraat 59 te Grootegast en de aanvang is om 14.00 uur. De kosten voor deze middag bedragen ¤ 3.50. U kunt zich opgeven tot uiterlijk 1 oktober a.s. met onderstaand strookje op de volgende adressen.

R. Wegter, Biezejager 14 te Niekerk
K. Boonstra, Houtsingel 4 te Doezum
W. Tilstra, Lijsterbesstraat 59 te Grootegast

Naam
Adres
Woonplaats
Geeft zich hierbij met .....personen op voor de ouderenmiddag op 12 oktober a.s. in Grootegast (handtekening)

Vrijwilligerscentrale

De Vrijwilligerscentrale is op zoek naar vrijwilligers m/v voor o.a. de volgende vacatures:


- Contactpersoon voor collecte Hersenstichting (contacten onderhouden met de collectanten, coördineren, week 5)
- Voorzitter of bestuurslid bij Jongerenwerk Grootegast en Opende (vergaderen, meedenken over jongerenbeleid)
- Barmedewerker bij Jongerencentrum (do.- vr.middag, of vr.avond, leeftijd vrijwilliger vanaf 18 jaar)
- Houtbewerker (samen met een cliënt van de Noorderbrug producten van hout maken, 1 dagdeel per week of vaker)
- Meubelreparateur (meubels repareren t.b.v. de kringloopwinkel)
- Medewerker radioprogramma (mensen interviewen over vrijwilligerswerk, programma samenstellen en presenteren, goede radiostem) Heeft u interesse in één van deze vacatures òf in een andere vacature, kom dan eens langs op ons spreekuur. U kunt ook telefonisch een afspraak maken. Vrijwilligerscentrale Leek/ Grootegast/ Marum
"De Noorderbrug"
Hoofdstraat 116 GROOTEGAST
Tel. 0594-597245
Spreekuren: ma. 14.30-16.30 uur (Let op: gewijzigde openingstijden!)

VWC Leek Tel. 0594-580313
ma. t/m do. telefonisch bereikbaar van 09.00-16.30 uur Info: www.deoudeulo.nl/vrijwilligers/vacatures

Burgerjaarverslag 2006

In het burgerjaarverslag 2006 doet burgemeester K.B. Dijkstra verslag van de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en hoe de gemeente haar burgers heeft betrokken bij het bestuur (burgerparticipatie) in 2006. Het Burgerjaarverslag kunt u aanvragen bij Hissy Brouwer. U kunt het ook op de website van de gemeente (www.grootegast.nl) vinden onder ' Bestuur en organisatie'. Als u suggesties hebt over de vorm en inhoud van het jaarverslag dan kunt u die doorgeven aan Hissy Brouwer (hissy.brouwer@grootegast.nl).

Aanvragen kapvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een aanvraag voor een kapvergunning is ontvangen van:


1. Wold en Waard voor het rooien van 3 berken, 1 lijsterbes, 1 kastanje en 1 conifeer op het perceel Centrumweg 17 te Opende;
2. De heer W. van der Veen voor het rooien van 180 m2 gemengd bosplantsoen (bestaande uit berk, lariks en populier) op het perceel Zuiderweg 9 te Opende;
3. D. Bies voor het rooien van 4 beuken op het perceel Peebos 17 te Opende.

Voordat een besluit wordt genomen op een kapaanvraag, kunnen belanghebbenden vanaf 20 september gedurende 2 weken hun gemotiveerde zienswijze hierop schriftelijk kenbaar maken.

Een zienswijze dient gestuurd te worden naar het college van burgemeester en wethouders.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 2 weken liggen aanvragen ter inzage op het bureau VRO/OW tijdens de openingsuren. Voor nadere informatie over kapaanvragen kunt u contact opnemen met de heer R.A. Brouwer van het bureau VRO/OW (tel. 695769).

Aanvraag en verleende Bouwvergunningen etc.
Aanvragen bouwvergunning

- A. Notenbomer voor het aanleggen van een berging op perceel Provincialeweg 62 te Kornhorn;
- Prot. Gemeente i.w. Doezum voor het tijdelijk plaatsen van een container voor een periode van een á twee jaar op het perceel Perastraat 13 te Doezum;
- H.J. Kruizinga voor het geheel vernieuwen van de woning op perceel Provincialeweg 27 te Kornhorn;
- J.A. Verschoor voor het oprichten van een erfscheiding (legalisatie) op het perceel Bovenweg 23A te Grootegast;
- J.A. Verschoor voor het oprichten van een reclamebord (legalisatie) op het perceel Bovenweg 23A te Grootegast.

Aanvragen sloopvergunning

- M. van Dellen, voor het slopen van een hobbyruimte op perceel Noordwijkerweg 10 te Kornhorn.

Bovenvermelde aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te brengen. Burgemeester en wethouders moeten over de aanvragen nog een beslissing nemen met betrekking tot onder andere de ontvankelijkheid, de te volgen procedure en uiteindelijk het wel of niet verlenen van de vergunning. Dit betekent dat er op dit moment nog geen bezwaarschriften kunnen worden ingediend. Wel bestaat de mogelijkheid uw bedenkingen kenbaar te maken door een schriftelijke zienswijze in te dienen. Informatie over de aanvragen is te verkrijgen in het gemeentehuis bij de balie Ruimte (afdeling VRO/OW).

Verleende bouwvergunningen
Verzonden 7 september 2007

- S. Postma, voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening op het perceel Ambacht 6 te Grootegast. Verzonden 11 september 2007

- S.K. van der Wal, voor het plaatsen van een duivenhok op het perceel Fossemastraat 4 te Opende.

Informatie omtrent de afgegeven beschikkingen is te verkrijgen bij de sector Ruimte, bureau VRO/OW. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (art. 6.4/6.5) kan, tenzij anders vermeld, een ieder die rechtstreeks in zijn/haar belang is getroffen binnen zes weken na verzenddatum van bovenvermelde beschikkingen een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast, Postbus 46, 9861AA Grootegast. Uw bezwaarschrift moet in ieder geval de volgende gegevens bevatten:
- uw naam en adres,

- de datum waarop u de brief schrijft,

- een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar zich richt,
- de reden ( en waarom u het niet eens bent met het besluit ),
- uw handtekening.
Een bezwaarschrift schorst de aanvang van de werkzaamheden niet op. Indien u dit wilt bereiken, kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Groningen. Er moet dan wel eerst bezwaar zijn ingediend.

Medewerking als bedoeld in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Het college van burgemeester en wethouders is van plan door toepassing van artikel 19 lid 2 WRO vrijstelling te verlenen van:


- het bestemmingsplan 'Buitengebied Grootegast 1e fase', voor het oprichten van een windmolen op het perceel Kolonieweg 8 te Opende ;

Het plan ligt op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van donderdag 20 september 2007 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, balie Ruimte, tijdens de openingsuren. Gedurende de bovengenoemde termijn heeft een ieder de mogelijkheid om zijn/haar zienswijze omtrent dit voornemen naar voren te brengen. Dit kan schriftelijk, of op verzoek mondeling, bij het college van burgemeester en wethouders.

Verleende vrijstelling art 19 WRO

De volgende vrijstelling is verleend:


- Het oprichten van een gastenverblijf op het perceel Zuiderweg 7a te Opende, kadastraal sectie F, nummer 3970 .

De verleende vrijstelling ligt vanaf 20 september 2007 gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis tijdens openingsuren en op afspraak. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn beroep instellen bij de rechtbank Groningen, sector bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD, Groningen.

Een beroepschrift dient te worden ondertekend en ten minste de volgende informatie te bevatten: a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; d. de gronden van het beroep
e. uw handtekening.

APV Vergunning

Tentoonstelling
Aan de Pluimvee- en Konijnenfokvereniging "Westerkwartier" t.a.v. dhr. J. Solle, Kerkdreef 18 in Oldekerk is vergunning verleend voor het houden van een tentoonstelling in één van de kassen van Tuincentrum Drint aan de Langeweg 20 te Grootegast op 11 tot en met 13 oktober a.s. Parkeerverbod
Ter gelegenheid van de op 11 tot en met 13 oktober a.s. te houden tentoonstelling van de pluimvee- en konijnenfokvereniging "Westerkwartier" in een van de kassen van Tuincentrum Drint, zal gedurende deze periode voor een deel van de Langeweg (oostzijde) een éénzijdig parkeerverbod worden ingesteld.

Aanvraag monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders is van plan in het kader van artikel 11 van de Monumentenwet 1988 een monumentenvergunning te verlenen voor:


· De restauratie van de hervormde kerk op het perceel Provincialeweg 44 in Sebaldeburen (Hervormde gemeente Sebaldeburen);

Het plan en het ontwerpbesluit liggen met ingang van donderdag 20 september 2007 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Grootegast, bij de balie Ruimte tijdens de openingsuren en op afspraak.

Tegen het voornemen kan een ieder gedurende de termijn van de ter inzage legging schriftelijk zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Een terugblik op de Open Monumentendag 2007

Iedereen die zich heeft ingezet zowel voor de Open Monumentendag van zaterdag 8 september jl. als voor de activiteit die voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen is georganiseerd: een bezoek aan het Themapark "De Spitkeet" in Harkema: hartelijk dank. De enthousiaste reacties liegen er niet om. De routeboekjes vlogen de winkel uit. De aandacht voor de diverse bouwstromingen, geprojecteerd op de eigen woonomgeving was voor velen heel verrassend. Reacties als: "altijd wel gezien, maar nu pas begrepen..." spreken voor zich. Ook de diverse tentoonstellingen vielen zeer in de smaak. De tongen kwamen los bij het zien van het getoonde foto-archief van de gemeente en er was bewondering voor de resultaten van het jarenlange doorzettingsvermogen van de restaurateurs van de geshowde oldtimers. Dat er geen ongelukken zijn gebeurd op de Hoofdstraat waar op de stoep van het gemeentehuis de bruiden van wethouder Smedes de show stalen, is een wonder.

Kortom een dag, waarvoor velen zich, met succes, hebben ingezet. Zonder uw hulp was het echt niet gelukt.

De schilderijententoonstelling van leerlingen van Agnes van Eupen, is geprolongeerd tot 1 oktober a.s. en is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis. Ook de nog lopende expositie met als onderwerp "Egypte" van kunstenares Hilde van Eijk, die zaterdag 8 september jl. ook haar in 1907 gebouwde woning en atelier aan de Kolonieweg 14 in Opende openstelde, is zeker een kijkje waard.

Wanneer u nog iets kwijt wilt over de georganiseerde Open Monumentendagen, dan kunt u bellen met Truus van der Veen, tel. 695721 van het bureau POCB.