Ingezonden persbericht


HowardsHome handhaaft sterke groei

Groei resulteert in nominatie High Growth Award en twaalfde plaats SkillCity Top-20

Utrecht, 28 september 2007 - HowardsHome, marktleider op het gebied van elektronische informatievoorziening aan bedrijven en instanties, realiseerde in 2006 ten opzichte van 2002 een omzetgroei van 256 procent. Deze sterke groei leverde het bedrijf voor het tweede jaar op rij een nominatie op in de SkillCity Top-20 en voor het eerst een nominatie voor de High Growth Award van Port4Growth.

Aan de SkillCity Awards nemen bedrijven deel die zich hebben bewezen, financieel gezond zijn en toe zijn aan een nieuwe groeifase. Voor de SkillCity Awards zijn twintig bedrijven genomineerd. Qua omzetgroei eindigde HowardsHome op de twaalfde plaats.

Stichting SkillCity is een netwerk van meer dan 500 ICT-bedrijven en zakelijke dienstverleners. De stichting meet jaarlijks de snelle groeiers onder de ICT-ondernemingen in haar netwerk. In Utrecht en nabije omgeving bevindt zich de grootste concentratie van ICT-bedrijvigheid in Nederland. De SkillCity Top-20 van snelst groeiende bedrijven in Midden-Nederland zetten in 2006 gezamenlijk EUR93,7 miljoen om. Vergeleken met hun gezamenlijke omzet over 2002, die EUR23,5 miljoen bedroeg, is dit een stijging van bijna 300 procent. De bedrijven creëerden gezamenlijk bijna 600 nieuwe arbeidsplaatsen (van 240 naar 821). De eerste rating vond plaats in 2006. In 2007 keek SkillCity voor de rating naar de omzet in 2006 ten opzichte van 2002.

De High Growth Award van Port4Growth is voor Utrechtse ondernemingen die de afgelopen drie jaar een buitengewone omzetgroei hebben gerealiseerd. Organisaties met minimaal tien en maximaal 1.000 medewerkers kunnen meedingen naar deze prijs. Een onafhankelijke jury van succesvolle groeiondernemers en andere deskundigen beoordeelt bedrijven op kwantitatieve en kwalitatieve groei. Port4Growth is een initiatief van Bizz, PricewaterhouseCoopers, Rabobank en VNO-NCW Utrecht. Het is dit jaar voor het eerst dat de regionale High Growth Awards in Utrecht worden uitgereikt.

"We zijn verheugd met deze nominaties voor het snelst groeiende bedrijf van Midden-Nederland", zegt Fred van Dijk, directeur van HowardsHome. "Het onderstreept onze vooraanstaande positie in de media- en IT-markt. Deze twee nominaties zijn de derde en vierde in twee jaar tijd, dat zegt veel over de gezondheid en continuïteit van onze organisatie. Onze groeiambities hebben we totnogtoe steeds kunnen verwezenlijken. Deel van onze groeistrategie is ook het aanbieden van onze diensten in andere landen van Europa. Wij hebben een businessmodel dat zich daar uitstekend voor leent."

Over HowardsHome
HowardsHome is marktleider op het gebied van elektronische informatievoorziening aan bedrijven en (overheids)instanties, en expert in het zoeken naar digitaal beschikbare informatie. Het bedrijf adviseert met zeer uitgebreide kennis over het samenstellen van zoekprofielen. Met een uniek zoeksysteem en nauwkeurig op maat gemaakte toepassingen stelt HowardsHome bedrijven in staat om meer te weten dan hun concurrenten en afnemers. Dit levert klanten aanzienlijk concurrentievoordeel op. HowardsHome werkt met een snelgroeiend team van inmiddels 22 professionals voor ruim 250 klanten in diverse sectoren. Meer informatie op www.howardshome.nl.



Ingezonden persbericht