Gemeente Lelystad

Dag van het Leren Lelystad succesvol

Op donderdag 27 september vond voor de vierde keer de Dag van het Leren Lelystad plaats in het kader van de landelijke Week van het Leren. Enthousiaste Lelystedelingen bogen zich over het Groot Lelystads Dictee. En het succesvolste project voor volwasseneneducatie is bekend gemaakt.

Dictee

38 deelnemers bogen zich over het dictee van 2007. De minste fouten maakte de heer Bert Jansen. Aangezien de heer Jansen niet woont of werkt in Lelystad, maar in Bussum, ging de wisselbeker net als vorig jaar naar de heer Henny Bekhuis. Het hoofd van de dicteejury, de heer Greiner, maakte de winnaar van het dictee bekend.

Topproject

Tijdens deze avond is ook de Top Drie van succesvolle projecten op het gebied van volwasseneneducatie in Lelystad bekend gemaakt. Het project Gilde Samenspraak werd dit jaar winnaar. Gilde Samenspraak is een organisatie die informele hulp biedt aan anderstaligen die beter Nederlands willen leren spreken. De andere genomineerden waren Het Almosproject, Multiculturele leeskring en Het Werkpark. Het winnende Topproject mocht een prijs in ontvangst nemen uit handen van wethouder van onderwijs Willem de Jager.

---