BNN


Hilversum, 28 september 2007

Bnn zoekt talent voor bnn university

Filemon (Spuiten en Slikken, Afkicken), Cielke (101.TV), Balt (eindredacteur TV), Dennis (Try Before You Die, Weg Met BNN), Jan Willem (verslaggever BNN United) en Bart (presentator Het Klokhuis) deden het al. Nu zoekt BNN nieuw talent voor BNN University 2008. Tot en met 31 oktober kunnen radio- en televisietalenten zich aanmelden voor BNN University, hét opleidingstraject van BNN, waarbij gemotiveerde en talentvolle jongeren tussen 17 en 23 jaar de kans krijgen zich te ontwikkelen tot allround programmamakers. BNN University neemt daarmee de plaats van CoolCast in, die al drie succesvolle edities heeft gehad.

BNN University is een intensieve praktijk-gerichte opleiding van drie maanden, waarin de jongeren minimaal één dag per week bij BNN aan de slag zijn. De meest veelbelovende talenten krijgen na die drie maanden van BNN een contract aangeboden. Zo is Dennis Storm inmiddels te zien in Try Before You Die, Spuiten en Slikken en Weg Met BNN. Dennis Storm: "Na maanden gezwoegd te hebben kreeg ik dan eindelijk de verlossende woorden te horen, ik mocht definitief aan de slag bij BNN. Nu reis ik de wereld over en doe ik alweer bijna drie jaar de vetste dingen voor BNN. CoolCast was mijn HBO in 3 maanden."

Na een strenge selectie beginnen er rond de jaarwisseling zo'n 20 jongeren aan de opleiding. In de eerste week volgen zij een theoretische cursus op de Media Academie. Hier leren de studenten onder andere interviewtechnieken en wordt uitgelegd hoe er met apparatuur moet worden omgegaan. Vervolgens wordt de opleiding intern voortgezet. Zowel op de televisieredactie als bij de afdeling radio worden een aantal jongeren klaargestoomd. De reportages van de radioploeg worden uitgezonden in het programma BNN United op Radio 1. De TV-groep presenteert zich in een eigen programma op 101.TV.



BNN