Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 28 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 28-09-2007

Brandje door kortsluiting

Purmerend, 27 september 2007, 17:07 uur

In de woning van een 35-jarige Zaandamse aan de Ds.Martin Luther Kingweg is donderdagmiddag een kleine brand geweest door kortsluiting. De steekvlam is vermoedelijk ontstaan doordat loslopende konijnen aan de bedrading van de koelkast hebben geknabbeld. Omdat de vrouw onmiddellijk de stroom van het apparaat haalde bleef de schade beperkt.

Rookontwikkeling door pannetjes op vuur

Purmerend, 27 september 2007, 17:07 uur

De woning van een 90-jarige Purmerender is donderdagmiddag helemaal blauw komen te staan nadat de bewoner in slaap was gevallen en nog pannetjes op het vuur had staan. De politie werd gebeld dat alles blauw stond in de woning. Agenten hebben de pannen buiten gezet en ramen en deuren opengegooid. Na enige tijd kon de bejaarde man terugkeren naar zijn woning.

Mogelijke oplichters

Zaandam, 25 spetember 2007, 13:15 uur

Bij de politie zijn telefoontjes binnengekomen van bewoners van de wijk Westerwatering over mogelijke oplichters in de wijk. Netjes geklede mannen liepen langs de deuren en stelden vragen over de riolering. Bij de gemeente was hier echter niets over bekend. Indien dit weer gebeurt in de wijk worden bewoners verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844.

Buspassagier aangehouden

Middenbeemster, 27 september 2007, 18:17 uur

De politie heeft een 36-jarige buspassagier uit De Rijp aangehouden op verdenking van bedreiging van een 41-jarige buschauffeur. De buspassagier stapte in bij bushalte het Fluytschip. Eenmaal in de bus duurde het even voordat de passagier zijn geld tevoorschijn haalde voor een kaart. De buschauffeur gaf naar zijn zeggen de tip om het geld voortaan al gereed te hebben zodat de bus geen onnodige vertraging zou oplopen. De passagier zou direct agressief hebben gereageerd en ging hiermee door nadat hij vlak achter de chauffeur had plaatsgenomen. Volgens de buschauffeur nam dit op een bepaald moment dusdanige vormen aan dat hij zich genoodzaakt voelde de politie te bellen. Toen de passagier dat hoorde wilde hij de bus verlaten. Dat lukte niet, want de buschauffeur sloot alle deuren in afwachting van de politie. Die hield de man aan en maakte proces-verbaal op.

Laatst gewijzigd 28-09-2007 12:32 | © Politie Zaanstreek-Waterland |