Gemeente Hengelo

Wijkinfodag Berflo Mooi zeer druk bezocht

Op donderdag 27 september vond de wijkinfodag Berflo Mooi plaats. Zon zes- tot zevenhonderd bezoekers hebben tussen 15.00 en 20.00 uur gebruik gemaakt van de mogelijk om zich te laten informeren over de voortgang van de wijkvernieuwing in de Berflo Es. Iedereen die nauw betrokken is bij de wijkvernieuwing in de Berflo Es was aanwezig om te laten zien hoe het ervoor staat met Berflo Mooi en vooral om in gesprek te gaan met de bezoekers. De informatiemarkt werd georganiseerd door de drie partners: de wooncorporaties HBS Ons Belang en St. Joseph Wonen, en de gemeente Hengelo.

In en buiten de grote tent op het Olympiaplein was het een levendige bedoening. Er waren activiteiten voor kinderen: op doel schieten bij de reservekeeper van Fc Twente, een ballonkunstenaar en een prinses die gratis ijsjes uitdeelde. Maar waar het vooral om draaide was de informatie over de wijkvernieuwing en de daarmee samenhangende veranderingen op zorg, onderwijs en wijkwelzijngebied. Vanuit alle betrokken organisaties waren vertegenwoordigers aanwezig om uit te leggen, te discussiëren en in gesprek te gaan met wijkbewoners.

Hapjes, drankjes en muziek werd verzorgd door leveranciers uit de wijk. Studenten van de horecaopleiding van ROC t Genseler uit de wijk verzorgden op prima wijze de catering. Rond 19.00 uur werden Antoinet de Boer (namens HBS Ons Belang), Peter Pinkhaar (St. Joseph Wonen), Bert Otten (wethouder) en Henk van de Wetering (wijkbewoner) op het podium geïnterviewd door Merel ten Elzen van TV Oost. Zij stelde op haar eigen bekende wijze pittige vragen en betrok daar nadrukkelijk en op kritische wijze de bezoekers bij.