Politie Groningen

Politie houdt schennispleger op heterdaad aan

Groningen - Adorp, 28-09-2007 * De politie heeft donderdagmiddag op heterdaad een 25-jarige man uit de gemeente Winsum aangehouden. Hij wordt verdacht van twee aanrandingen en zes meldingen van openbare schennis. De incidenten vonden sinds enkele weken plaats tussen Groningen en Adorp. De politie startte direct een onderzoek. Donderdagmiddag 27 september werd de verdachte tijdens het posten op heterdaad betrapt door een agente in burger. De man is ingesloten voor nader onderzoek en wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de man in bewaring wordt gesteld.

De aanrandingen vonden halverwege september plaats op het Walfriduspad in Groningen. Hierbij dwong de man jonge meisjes om ontuchtige handelingen te verrichten. In beide zaken is aangifte gedaan.

De politie wil graag in contact komen met mensen die soortgelijke incidenten hebben meegemaakt de afgelopen weken tussen Groningen en Adorp. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).