Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 28 september

Nancy Hanterink: 053-4555588

Drietal aanrijdingen met letsel

Enschede

Een 41-jarige Enschedeër raakte op donderdag 27 september gewond bij een aanrijding op de kruising Roomweg met de Voortsweg in Enschede.

Op donderdag 27 september reed omstreeks 21.00 uur een 58-jarige automobilist uit Enschede over de Roomweg in Enschede. Op de kruising met de Voortsweg wilde hij recht oversteken en de Roomweg vervolgen. Bij het oversteken verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende en over de Voortsweg fietsende 41-jarige Enschedeër. Er ontstond een aanrijding waarbij de 41-jarige gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Enschede gebracht moest worden. (07-126482)

Enschede

Op de Weerseloseweg in Enschede raakte op donderdag 27 september een 54-jarige automobiliste uit Enschede gewond bij een eenzijdige aanrijding.

De politie kreeg op donderdag 27 september omstreeks 11.00 uur een melding van een eenzijdige aanrijding op de Weerseloseweg in Enschede. Een 54-jarige automobiliste uit Enschede reed over de Weerseloseweg in Enschede komende uit de richting van Hengelo. Door onbekende oorzaak verloor zij de macht over het stuur en reed de berm in aan de rechterkant van de weg. Na een stuurcorrectie schoot zij vervolgens de weg weer over om aan de linkerzijde van de weg in een sloot terecht te komen. De 54-jarige raakte bij de aanrijding gewond en moest door de brandweer uit haar auto worden gehaald. De automobiliste werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Enschede gebracht. Daar werd ze ter observatie opgenomen. (07-126198)

Enschede

Een 58-jarige Enschedese is op donderdag 27 september gewond geraakt bij een kop staart aanrijding op de Oude Deventerweg in Enschede.

Op donderdag 27 september reed omstreeks 13.30 uur een 83-jarige Enschedeër over de Oude Deventerweg in Enschede komende uit de richting van de Oldenzaalsestraat. Voor hem in diezelfde richting reed een 58-jarige automobiliste uit Enschede die ineens moest afremmen. De 83-jarige kon niet op tijd remmen en reed de 58-jarige van achter met zijn auto aan. Bij de aanrijding raakte de Enschedese gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Enschede gebracht worden. (07-126266)

Aanrijding tussen bromfietsers

Overdinkel

Een 16-jarige bromfietser uit Losser is op donderdag 27 september gewond geraakt toen hij op de Hoofdstraat in Overdinkel in aanrijding kwam met een 17-jarige bromfietser uit Overdinkel.

Op donderdag 27 september omstreeks 20.30 uur stond een 17-jarige bromfietser uit Overdinkel stil op het fietspad parallel aan de Hoofdstraat in Overdinkel in de richting van Losser. Op een gegeven moment wilde hij schuin naar links wegrijden en liet hierbij een achterop komende 16-jarige bromfietser uit Losser niet voor gaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de 16-jarige gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht werd. (07-126475)

Fietsster aangereden op rotonde

Losser

Op de rotonde Burgemeester van de Sandtplein in Losser is op donderdag 27 september een 44-jarige fietsster uit Overdinkel gewond geraakt toen zij werd aangereden door een 42-jarige automobilist uit Gronau(D).

Op donderdag 27 september reed omstreeks 08.30 uur een 42-jarige automobilist uit Gronau (D) over de Gronausestraat komende uit de richting van het centrum van Losser. Toen hij de rotonde, het Burgemeester van Sandtplein, op wilde rijden verleende hij geen voorrang aan een van links komende en op de voorrangsrotonde rijdende 44-jarige fietsster uit Overdinkel. De 44-jarige raakte bij de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht worden. (07-126111)

Automobilisten raken slaags

Hengelo

De politie heeft op donderdag 27 september omstreeks 16.30 uur een 33-jarige Hengeloer aangehouden na een vechtpartij aan Berfloweg in Hengelo.

Op donderdag 27 september kreeg de politie omstreeks 16.30 uur een melding dat er een vechtpartij gaande was aan de Berfloweg in Hengelo. Ter plaatse was de vechtpartij al geëindigd en trof de politie een bebloede 38-jarige Hengeloer aan. In een horecagelegenheid aan het Berfloplein trof de politie een 33-jarige Hengeloer aan met gescheurde kleding. Beiden hadden met elkaar gevochten. Om de toedracht van de situatie te verhelderen nam de politie beide Hengeloers mee naar het politiebureau. Daar werd aan de hand van getuigenverklaringen en verhoor de toedracht duidelijk. De 38-jarige Hengeloer reed met zijn auto over de Berfloweg komende uit de richting van de Breemarsweg. Op de Berfloweg gaf een 33-jarige Hengeloer, die vanaf het Berfloplein aan kwam rijden, hem geen voorrang. Een aanrijding kon nog maar net voorkomen worden maar toen beide bestuurders uitstapten ontstond er een woordenwisseling. De gemoederen laaiden hierbij zo hoog op dat er een vechtpartij ontstond waarbij de 38-jarige gewond raakte. De 33-jarige Hengeloer is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 38-jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling. (07-126360

Man rijdt met ongeldig rijbewijs

Vroomshoop

Een 35-jarige man uit Vroomshoop is op donderdag 27 september aangehouden aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop wegens het rijden zonder geldig rijbewijs.

Op donderdag 27 september zagen agenten omstreeks 17.00 uur een automobilist rijden aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop. Hij reed hier met hoge snelheid en negeerde een gesloten verklaring. Toen de agenten hem ter controle stopten bleek dat van de automobilist, een 35-jarige uit Vroomshoop, het rijbewijs ongeldig was verklaard. De 35-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Waar tevens bleek dat hij in een onverzekerde auto reed. Tegen de automobilist worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-126419)

Man wil verhaal halen na bedreiging

Enschede

De politie heeft op donderdag 27 september aan de Broekheurne Ring in Enschede een 43-jarige Hengeloer aangehouden. Hij zou onder bedreiging van een wapen een 48-jarige Enschedeer bedreigd hebben.

Op donderdag 27 september kreeg de politie omstreeks 17.30 uur een melding dat aan de Broekheurne Ring in Enschede een man met een stroomstootwapen zou lopen te schreeuwen en te dreigen. Ter plaatse trof de politie een 43-jarige Hengeloer aan schreeuwend in de richting van een flatwoning aan de Lintveldebrink in Enschede. De 43-jarige was ter ore gekomen dat zijn dochter was bedreigd door een 48-jarige Enschedeër en wilde hierop verhaal halen. Voor de woning van de Enschedeër aan de Lintveldebrink had hij staan schreeuwen en de bewoner bedreigd. Een getuige had gezien dat de man een stroomstootwapen in de hand had. Toen hij vervolgens vanaf de Broekheurner Ring weer in de richting van de flatwoning stond te dreigen werd hij aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau. Bij de man en in de omgeving werd geen wapen aangetroffen. Voor verder onderzoek is de Hengeloer in verzekering gesteld. (07-126415)

Knapen aangehouden na vernielingen bij NS station

Borne

Twee mannelijke inwoners van Elst van 21 en 22 jaar zijn op vrijdag 28 september aan de Parallelweg in Borne aangehouden wegens vernielingen die nacht in de fietsenstalling van het NS Station in Borne.

Op vrijdag 28 september kreeg de politie omstreeks 01.00 uur een melding dat twee knapen vernielingen zouden plegen in de fietsenstalling van het NS Station in Borne. Ook zou gezien zijn dat zij tegen een auto trapten. Aan de Parallelweg in Borne troffen agenten een 21-jarige en een 22-jarige inwoner van Elst aan. Drie fietsen, die in de fietsenstalling stonden, waren vernield. De auto, waartegen de jongens hadden getrapt, bleek niet beschadigd. Beiden werden aangehouden. Voordat ze in de politieauto stapten probeerde een van de twee een pakje sigaretten weg te gooien. Een agent zag dit en trof in het pakje pillen en wit poeder aan. Beiden werden voor verhoor meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek opgesloten. (07-126515)


---- --