Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 28 september


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN MET GESTOLEN SCOOTER

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord arresteerde donderdagavond een 17-jarige Schiedammer. De jongen reed met hoge snelheid op een scooter zonder kentekenplaten over de Willemskade. De achtervolging werd ingezet en eindigde met een valpartij van de Schiedammer. Hij werd na een achtervolging te voet aangehouden. De scooter is vermoedelijk afkomstig van diefstal.


* AANHOUDING NA RIJDEN ONDER INVLOED
ROTTERDAM OOST - Politieagenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een automobilist aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat een witte bestelbus doorreed nadat hij tegen een stilstaand voertuig aangereden was, gingen de agenten ter plaatse. Rond tien voor vier troffen ze de bestelbus met bestuurder aan op de Kerkhoflaan.
De man had teveel gedronken. Hij blies 1,7 ugl. Uit zijn gegevens bleek ook dat hij nog een gevangenisstraf van 60 dagen uit moest zitten en een openstaande bekeuring van 240 euro had. De 43-jarige Duitser is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en

* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGEN NA STRAATROOF

SCHIEDAM - Drie minderjarige jongens zijn donderdagmiddag door politiepersoneel gearresteerd na een straatroof op de Westerhavenbrug.
Een 56-jarige vrouw uit Schiedam werd rond vier door door een aantal jongeren van haar fiets getrokken toen zij probeerden haar handtas te stelen. Hierbij kwam het slachtoffer ten val en liep lichte verwondingen op.
Een getuige achtervolgde de verdachten en alarmeerde de politie. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en arresteerde de twee Rotterdammers van 15 en 16 jaar oud op de Burgemeester Knappertlaan dankzij het door de getuige opgegeven signalement. De recherche stelde een nader onderzoek in en hield een derde verdachte, een 14-jarige Schiedammer, aan.
Het drietal is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar

* ILLEGAAL IN NEDERLAND VERBLIJVENDE CHINEZEN GEARRESTEERD

HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben donderdagavond vijf Chinezen gearresteerd die vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven. Rond acht uur 's avonds werd, na een melding via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in een woning aan de Viskaarweg ingesteld. In de woning zijn vijf Chinezen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Vreemdelingendienst stelt een nader onderzoek in.


* AUTOINBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM OOST - Politieagenten hebben donderdagmiddag een autoinbreker aangehouden. Rond vijf uur werden surveillerende agenten aangesproken door een man getuige was geweest van een autoinbraak. Hierbij had een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel een van de verdachten vastgehouden, maar ook weer losgelaten toen de inbrekers een voorwerp naar zijn hoofd gooiden. Politiepersoneel stelde meteen een onderzoek in. Getuigen gaven aan in welke richting de jongens gevlucht waren. Met behulp van een politiehond kon uiteindelijk één van de jongens aangehouden worden op de afrit van de A16. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in naar de andere verdachten.


* POLITIE HOUDT SNELHEIDSCONTROLE
VLAARDINGEN - Op de Westlandseweg hield de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole. In totaal reden 29 personen te hard, variërend van 63 tot 75 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Tevens kregen twee mensen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen.


* 'LASTIGE KLANT' AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten hebben donderdagavond rond twaalf uur een vrouw aangehouden die weigerde een café aan het Stadsplein te verlaten.
Naar aanleiding van de melding gingen agenten ter plaatse. Hier troffen ze een vrouw aan die weigerde het toilet de verlaten. Medewerkers van het café gaven aan dat de vrouw zich vervelend gedroeg: ze gilde, probeerde de ruiten van het café in te gooien en dronk de drankjes van andere bezoekers op. Agenten hebben de 23-jarige inwoonster van Spijkenisse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* BEKEURD MET TE DONKERE RUITEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten van district Oost hebben donderdag aan het einde van de middag een man bekeurd. Rond half zes viel de automobilist op door zijn te donkere ruiten. Nadat hij staande gehouden was op de Oosterlengte bleek dat zijn ramen inderdaad te donker waren. Hier kreeg de 30-jarige Rotterdammer een bekeuring voor.
Uit zijn gegevens werd verder duidelijk dat hij nog een openstaande boete van 313,13 had. Nadat hij ook deze bekeuring betaald heeft mocht hij het politiebureau verlaten.


* POLITIE ZOEKT GETUIGEN AANRIJDING
NIEUWE-TONGE - De politie is op zoek naar de automobilist die donderdagmiddag betrokken was bij een aanrijding op de kruising van de Langeweg met de Maaijgroversweg.
Rond drie uur werd een 15-jarig meisje uit Oude-Tonge aangereden door een auto. Een nog onbekende automobilist in een donkere auto reed vanaf de N215 de Maaijgroversweg op en zag de fietsster, die over de Paralelweg reed, over het hoofd. Het meisje werd aangereden en viel. Zij raakte licht gewond. De bestuurder, een blanke man van vermoedelijk rond de 40 jaar, is er, nadat hij vroeg hoe het met het slachtoffer ging, vandoor gegaan en heeft zijn identiteit niet bekend gemaakt.
De politie verzoekt de automobilist zich te melden bij het politiebureau Middelharnis of contact op te nemen met 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen van de aanrijding worden verzocht zich te melden via 0900-8844.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
VLAARDINGEN - Door een aanrijding op de Markt is donderdagochtend een vrouw gewond geraakt. Rond negen uur verloor een 32-jarige inwoner van Vlaardingen de controle over het stuur. Hierbij raakte hij diverse woningen, straatmeubilair en een voetganger. De vrouw, een 36-jarige inwoonster van Maassluis, liep verwondingen aan haar hoofd en benen op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Vlaardingen.
De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.


* FIETSER GEWOND NA AANRIJDING
Een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel is donderdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Botlekweg. De aanrijding ontstond toen de 23-jarige fietser vanaf het fietspad de rijbaan opreed. Een 37-jarige automobiliste kon niet meer tijdig tot stilstand komen. Het slachtoffer liep onder meer een gebroken arm en hoofdletsel op.
De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in.


* DRUGSRUNNER AANGEHOUDEN
Surveillerende agenten in burger werden donderdagmiddag rond vier uur aangesproken door een man die in meerdere talen vroeg of zij cocaïne of heroïne wilden kopen. Hierop hebben de agenten hem direct aangehouden op het stationsplein. De verdachte een 21-jarige Rotterdammer had door dat hij zijn voorstel aan de verkeerde personen gedaan had en ontkende iets in andere talen gezegd te hebben.
De agenten hebben hem overgebracht naar het politiebureau. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.


* FIETSTEAM DE EILANDEN HOUDT MAN AAN
Het fietsteam van de politie district De Eilanden heeft donderdagavond een 19-jarige man uit Spijkenisse aangehouden voor wapenbezit.
Het fietsteam surveilleerde donderdagmiddag en -avond op de Akkers.Tijdens de surveillance zagen zij dat de verdachte iets glimmends in zijn hand had. Op het moment dat de politiemensen naar de verdachte toefietsten, wilde hij wegrennen. Dit lukte niet, waarna hij werd staande gehouden. Tijdens de fouillering bleek dat de man in het bezit was van een mes. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
Politieagenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag twee fietsendieven aangehouden. De mannen probeerden rond half vijf verschillende fietsen in een fietsenstalling aan het Delftseplein open te breken. Cameratoezicht had één van de mannen in beeld en waarschuwde de politie. Daarbij werden het signalement van de man en de kenmerken van de fiets doorgegeven. Aangekomen in de fietsenstalling zagen de agenten niet één maar twee mannen. Zij waren aan het overleggen welke fiets voor wie was. Hierop zijn de inwoners van Schiedam van 19 en 21 jaar oud aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Aan de hand van de camerabeelden doet de politie verder onderzoek.