Provincie Groningen

Youth Participation wint Europese prijs 28 september 2007

De provincie heeft met het project jongerenparticipatie de internationale competitie Hanse Passage Project Competition gewonnen. Onder de naam Youth Participation werd het in Riga (Letland) unaniem als beste verkozen boven 23 andere Europese projecten. De Groningse delegatie nam de prijs uit de handen van de juryvoorzitter, gedeputeerde Henk Bleker, in ontvangst.

Henk Bleker overhandigt Youth Participation prijs aan Groningse delegatie

Hanse Passage is een programma dat samenwerking tussen Europese regio's stimuleert. Uitwisseling van kennis en ervaring vormen hierbij het uitgangspunt. Door de overwinning van de provincie Groningen speelt de positie van jongeren in Europa nu een belangrijke rol binnen het Hanse Project.

Samen met 13 partners uit Nederland, Verenigd Koningrijk, Polen, Duitsland, Frankrijk en Letland werden ervaringen en projecten op het gebied van jongerenparticipatie uitgewisseld. "De inspraak en mening van jongeren speelden hierbij altijd de belangrijkste rol", aldus de coördinator van het winnende project, Ebru Demir. "Wij kiezen bewust voor projecten en acties die jongeren aangaan en aanspreken. Denk aan Digifarm (Overijssel) waarbij politici zich twee dagen op lieten sluiten in een 'Big Brother' boerderij met veel camera's. Ook is door onze projecten een jongerentrendteam samengesteld. Dit enthousiaste team adviseert provinciale politici bij het maken van (jongeren)beleid. Op die manier bereiken wij jeugd en jongeren en betrekken ze bij het beleid van de provincie Groningen".

Overigens voert de provincie Groningen al jaren een intensief jongerenparticipatiebeleid. Dat de Groningse jongeren daarmee Europa veroveren is een kroon op dat werk.

28 september 2007