Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (28/9)

ETTEN-LEUR, 28 september 2007

Drie mannen aangehouden na vuurwapenvondst

ETTEN-LEUR: De politie heeft gisterenavond omstreeks 23.00 uur op de Schonckweg drie mannen (19,21 en 25 jaar) uit Bergen op Zoom aangehouden nadat in hun auto wapens en inbrekerswerktuigen waren aangetroffen.

De politie kreeg een melding dat er op de Schonckweg zich drie mannen verdacht op hielden. Ter plaatse trof de politie een personenauto aan waarin één man zat. Die bestuurder vertelde dat twee inzittenden uit de auto gestapt waren en in de omgeving rondliepen.

De agenten stelden een verder onderzoek in en troffen de twee bedoelde mannen in een brandgang aan. Zij keken verschrikt op toen de politiemensen hen ontdekten en met een zaklamp schenen. Ze konden geen eenduidige verklaring geven over hun aanwezigheid daar. De drie mannen bleken uit Bergen op Zoom te komen en voor te komen in de politie administratie. Een van de agenten zag vervolgens in de auto een klein model vuurwapen liggen. Hierna werd de auto verder doorzocht waarna nog diverse wapens en inbrekerswerktuigen werden aangetroffen. Wat voor wapens het exact zijn wordt verder uitgezocht door een deskundige. De verdachten zijn na de vondsten aangehouden en in verzekering gesteld.

Politie houdt op A16 vier Belgen aan na melding vuurwapen

BREDA De politie heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur op rijksweg A16 vier inzittenden van een personenauto met Belgisch kenteken aangehouden na een melding dat vanuit deze auto met een vuurwapen gedreigd was naar de twee Belgische inzittenden van een andere personenauto. Bij de arrestatie trokken de agenten uit voorzorg hun dienstpistool. Er werd noch bij de verdachten nog in hun auto een vuurwapen aangetroffen.

De politie kreeg gisteravond rond 21.20 uur een melding dat twee mannen op de Scharenburgstraat op een raam bonkten en om hulp riepen. Ter plaatse zagen de agenten een auto met Belgisch kenteken staan. Daarbij stond een 23-jarige man uit Wilrijk. De tweede inzittende van die auto, een 21-jarige man uit Wilrijk bleek in een tuin van een woning aan de Laan van Mertesem te zitten en riep daar de bewoners op de politie te bellen. De mannen vertelden dat zij zojuist op de A16 vanuit Antwerpen waren achtervolgd door een auto met vier inzittenden, waarvan één ver familielid was van de 21-jarige Belg. Een van die vier inzittenden had tijdens de achtervolging een vuurwapen aan hen getoond en dat zij gebaarden dat ze moesten stoppen. Ze hadden bij Breda een afslag genomen en waren in een straat in Princenhage gestopt. Ze deden geen aangifte maar vroegen wel aan de agenten om begeleiding. Ter hoogte van knooppunt Glader gebaarden de twee mannen naar de agenten dat de door hen bedoelde auto hen passeerde. De politie heeft vervolgens deze auto aan de kant gezet. De vier mannen wisten van de prins geen kwaad. Er werd geen vuurwapen aangetroffen. Ze hadden naar eigen zeggen alleen een coffeeshop in Breda bezocht. Het viertal werd aangehouden na verhoor zijn zij in vrijheid gesteld.

Koperdief moet nog 15 dagen zitten

BREDA: een alerte buurman heeft donderdagmiddag in de tuin van een woning aan de Van Voorst tot Voorststraat een 31-jarige zwerver aangehouden die bezig was met het stelen van een stuk koperen bedrading. Er was geen braakschade aan de woning. De landloper bleek ook nog een gevangenisstraf van 15 dagen te hebben open staan. De verdachte is ingesloten.

Professionele dief aangehouden

BREDA: De politie heeft gisteren een 19-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt samen met een mededader verdacht van meerdere diefstallen bij een groothandel aan de Konijnenberg. Het zou daarbij onder meer gaan om GSM telefoons en een digitale camera.

De groothandel kwam de verdachten op het spoor omdat er enkele keren open gebroken verpakkingen werden aangetroffen. De bescherming was van de goederen gehaald. Uit onderzoek bleek dat de verdachte samen met een mededader hiervoor in aanmerking kwam. Vermoedelijk werden de goederen uit de verpakking gehaald en vervolgens onder de kleding verstopt. Aan de kassa werden dan alleen enkele goedkope goederen afgerekend. De Roosendaler werd aangehouden in Den Bosch. Daar was hij bij een vestiging van dezelfde groothandel op heterdaad betrapt. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort en is nog op zoek naar de mededader.

Cilinderslotdieven aangehouden

BREDA: Bij een bouwmarkt aan de Grenssteen zijn donderdagmiddag een 45-jarige man en een 34-jarige vrouw beiden uit Rotterdam betrapt op winkeldiefstal.

Een medewerker zag dat de mannelijke verdachte pakte drie verpakte cilindersloten uit een rek en stopte deze in zijn jaszak. De vrouwelijke verdachte stond daarbij. Het duo werd nadat ze zonder af te rekenen, de kassa tegengehouden en overgedragen aan de politie. Aan het bureau nam de mannelijke verdachte alle schuld op zich. De politie maakt proces-verbaal op.

Recalcitrante man aangehouden

BREDA: De politie heeft gisteravond op het Stationsplein een 29-jarige Bredanaar aangehouden die zich recalcitrant in een bus gedragen had en zich niet wilde legitimeren. Hij wilde geen plaatsbewijs kopen. Terwijl de agenten met de chauffeur spraken kwam de verdachte door de bus naar voren gelopen. Hij weigerde zich te legitimeren. Na herhaalde vordering is hij aangehouden. Hij heeft een proces

Rustige dienst tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hebben een rustige dienst beleefd. De teller m.b.t. het aantal aanhoudingen bleef op 1 staan. Op de Cingelstraat werd omstreeks 02.25 uur 25-jarige man uit Oosterhout aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om te vertrekken. Hij werd door de agenten aangesproken toen hij een fiets optilde en tegen een raam zette. De verdachte begon direct te schelden en werd bovendien beledigend. Hij werd aangehouden toen hij weigerde door te lopen.

Dronken bestuurder levert rijbewijs in

BREDA: Een 21-jarige Bredanaar heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Rozenlaan in beschonken toestand een aanrijding veroorzaakt. De bestuurder reed achteruit tegen een geparkeerde auto. Hij blies 705 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Willem van Hooijdonk