Halve meter sneeuw in de Alpen

28/09/2007 14:05



BIZZ Travel B.V.



In de Alpen ligt plaatselijk al een halve meter sneeuw. De winter is er dit jaar vroeg begonnen, de sneeuwgrens ligt al op 1.200 meter. Begin september viel de eerste sneeuw in Oostenrijk, woensdag is het er wederom gaan sneeuwen en ook in Zwitserland kleuren de Alpen nu wit.

Volgens de cijfers van de ANVR, de vereniging van reisondernemingen, reageren Nederlanders dit jaar afwachtend bij het boeken van hun wintersport. Dit kan te maken hebben met de sneeuwcondities van vorige winter. "Bij Bizztravel merken wij niets van een afwachtende klant. Wij verkopen ruim 10 % meer vakanties dan dezelfde periode vorig jaar" aldus Jacco Tas, commercieel directeur bij reisorganisatie Bizztravel. "Wel zien we dat de hoge sneeuwzekere skigebieden beter scoren dan de lagere gebieden," vertelt Tas. "Wij groeien en profiteren nog steeds van de trend dat men vaker het reisbureau links laat liggen en een wintersportvakantie via het internet boekt", verklaart Tas.

Bizztravel heeft ruim 22 jaar ervaring met wintersportreizen. De reisorganisatie verkoopt haar reizen sinds 2005 uitsluitend nog zonder tussenkomst van reisbureaus via www.bizztravel.nl. Door deze rechtstreekse verkoop aan de consument kan Bizztravel gemiddeld lagere prijzen hanteren dan de traditionele reisbureaus. Sinds de opkomst van het internet heeft het bedrijf een forse groei doorgemaakt. In drie jaar tijd is het aantal wintersportklanten bijna verdubbeld.

Bizztravel is één van de merken van reisorganisatie Bizztravel B.V. in Groningen. Bizztravel B.V. voert naast het merk Bizztravel de merken Ferio vakanties en Beachmasters Jongerenreizen.





http://winter.bizztravel.nl