Overname Orange Nederland door T-Mobile nu definitief.

28/09/2007 14:10



T-Mobile




- T-Mobile is één van de top drie communicatiebedrijven van Nederland.
- Door de combinatie van winkels en mobiele netwerken profiteren klanten van een nog betere service en netwerkdekking.
- Ondernemingsraden stemmen in met sociaal plan dat er in voorziet zo veel mogelijk medewerkers van beide bedrijven een plaats te geven in de nieuwe organisatie.

Eind mei 2007 heeft Deutsche Telekom AG, moeder van T-Mobile Netherlands, France Télécom een bod gedaan om dochter Orange Nederland over te nemen. Daarbij werd een overnameprijs geboden van 1,33 miljard euro. De Europese Commissie heeft de overname recent goedgekeurd en ook de Ondernemingsraden van T-Mobile Nederland en Orange Nederland hebben inmiddels advies uitgebracht betreffende deze overname. De combinatie van T-Mobile en Orange heeft op het moment van overname ongeveer 4,8 miljoen mobiele klanten in Nederland.

"De overname van Orange Nederland is een volgende stap in Deutsche Telekom's groeistrategie. Wij doen een substantiële investering om onze positie in de belangrijke Nederlandse markt te versterken.", zegt Hamid Akhavan, CEO T-Mobile International.

Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur T-Mobile Netherlands: "We zijn blij met de positieve afronding van het adviestraject met de Ondernemingsraden van T-Mobile en Orange en met de goedkeuring van de Europese Commissie. Wij gaan nu zo snel mogelijk aan de slag om samen met de medewerkers van Orange te komen tot één bedrijf. Met de combinatie van T-Mobile en Orange is T-Mobile één van de top drie communicatiebedrijven in Nederland. Wij zullen ons nog beter onderscheiden door de beste service te leveren. Klanten zullen door de combinatie van de twee netwerken kunnen profiteren van een nog betere dekking. Bovendien leidt het samenvoegen van onze winkelketens tot een nog fijnmaziger netwerk van service- en verkooppunten in Nederland. Door de verdere groei van het bedrijf in combinatie met de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de afspraken met de Ondernemingsraden, zijn wij er van overtuigd dat er voor iedereen die onderdeel wil zijn van het nieuwe T-Mobile werk is."

Over Orange Nederland
Orange Nederland heeft 2,148 miljoen mobiele klanten op de Nederlandse markt. Daarnaast telt het bedrijfsonderdeel Orange Breedband ongeveer 0,5 miljoen klanten.

Over T-Mobile Nederland
T-Mobile Nederland heeft in 2006 een jaaromzet van 1,138 miljard euro en 2,638 miljoen actieve klanten (30 juni 2007). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile International
T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als één van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. De dochterondernemingen van Deutsche Telekom leveren aan het eind van juni 2007 mobiele diensten aan bijna 112 miljoen klanten. Zij doen dit via een gemeenschappelijk platform gebaseerd op GSM, 's werelds meest succesvolle digitale draadloze standaard. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met naadloze transatlantische dienstverlening.

T-Mobile maakt ook deel uit van FreeMove, een alliantie van de vier leidende Europese mobiele operators - Orange, TIM (Telecom Italia Mobile), T-Mobile and TeliaSonera. Hiermee ondersteunt FreeMove haar klanten in hun communicatiebehoeften, wanneer zij op reis zijn in het buitenland, op een manier zoals zij thuis gewend zijn.





http://www.t-mobile.nl