Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Aanhoudingen na hennepvondst

Publicatiedatum: 28-9-2007 14:39:54

ANDELST - De politie in Andelst heeft in de nacht van woensdag op donderdag en donderdagmiddag twee aanhoudingen verricht in verband met het aantreffen van hennepplanten. Het gaat om een veertigjarige man uit Nijmegen en een 57-jarige Andelstenaar. Een derde had weten te ontkomen. De politie kwam de zaak op het spoor na een melding van een verdachte situatie in de nacht van woensdag op donderdag. Daarbij zou sprake zijn van twee mannen die over het erf van een woning aan de Wilhelminastraat zouden lopen. De Nijmegenaar werd daarbij aangehouden. Bij de man werden ruim 110 henneptakken aangetroffen. Die bleken uit een tuin van een nabijgelegen woning te komen. Later trof de politie daar nog ongeveer tien planten aan. De bewoner van het bijbehorende pand, de 57-jarige Andelstenaar, werd daarbij ook aangehouden. De Nijmegenaar is na verhoor vrijgelaten, evenals de man uit Andelst. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt. (07-146854)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zettenaar en kleinkind gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 28-9-2007 14:39:12

VALBURG - Op de Reethsestraat in Valburg zijn donderdagmiddag een 67-jarige fietser uit Zetten en zijn 2-jarige kleinkind gewond geraakt. De Zettenaar reed rond kwart over twaalf met zijn kleindochter op de fiets. Op een gegeven moment kreeg het kind een voet tussen de spaken waardoor beiden over de kop sloegen. Het meisje had een lichte verwonding en hoefde niet mee naar ziekenhuis. De Zettenaar bleek diverse verwondingen te hebben opgelopen aan zijn gezicht en been en moest wel naar het ziekenhuis. De Zettenaar had niet gedronken, aldus de politie.
(07-147084)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietsster aangereden en gewond

Publicatiedatum: 28-9-2007 14:38:41

ELST - Een dertigjarige fietsster uit Elst is donderdagochtend gewond geraakt nadat ze op de kruising van de Lange Dreef met De Wuurde was aangereden door een auto. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde omstreeks half acht toen de Elstse vanaf de Lange Dreef de kruising opreed. Een 37-jarige automobiliste, eveneens uit Elst, kwam vanaf De Wuurde de kruising oprijden en had de fietsster kennelijk over het hoofd gezien. De fietsster werd geschept en liep daarbij letsel op. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-146890)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoortse aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 28-9-2007 14:38:04

WESTERVOORT - Een 38-jarige vrouw uit Westervoort is donderdagochtend op de Broeklanden in haar woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw wordt ervan verdacht bij een supermarkt drie pakken wijn te hebben gestolen. Winkelpersoneel zag dat en greep in, waarna de vrouw is overgedragen aan de politie. De Westervoortse bekende de diefstal en is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist of de vrouw verder vervolgd wordt.
(07-146933)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser aangehouden na scheuren over Eilandplein
Publicatiedatum: 28-9-2007 14:36:42

DUIVEN - Gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, kentekenplaat en verzekering, en rijden door het voetgangersdomein. Onder meer van deze feiten wordt een negentienjarige bromfietser uit Duiven verdacht. De knaap werd donderdagochtend tijdens surveillance van de wijkagenten gesignaleerd op het Eilandplein. Bij het zien van de agenten scheurde de Duivenaar weg, tussen winkelend publiek door. De agenten hadden de Duivenaar echter herkend en wachtten hem bij zijn woning op, waar hij werd aangehouden. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek in beslag genomen. Mochten daar ook nog gebreken uit voortkomen kan de Duivenaar daar ook nog proces-verbaal voor krijgen.
(07-147001)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw aangehouden na vernielingen bij ex

Publicatiedatum: 28-9-2007 14:35:06

ZEVENAAR - Een 33-jarige vrouw uit Zevenaar is donderdagavond door de politie in haar woonplaats aangehouden in verband met vernieling. De vrouw zou bij haar 34-jarige ex-man enkele vernielingen hebben aangericht waaronder een ruit van diens woning. De twee bleken onlangs gescheiden. Kennelijk was de vrouw boos geworden nadat haar telefoon was afgesloten en wilde ze daarover verhaal halen bij haar ex. Daarbij ontstond ruzie en zou de vrouw de vernielingen hebben aangericht. Gewaarschuwde agenten hielden haar in de omgeving van de woning van haar ex-man aan. De Zevenaarse wordt aangemerkt als veelpleger en is in verzekering gesteld. Vrijdag is ze voorgeleid aan de Officier van Justitie die verder zal beslissen wat er met haar gebeurt. (07-147337)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---