Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 28/09

TILBURG, 28 september 2007

Politie houdt drie centrumbezoekers aan in het uitgaansgebied

TILBURG De politie heeft afgelopen nacht tijdens de horecadienst in totaal drie aanhoudingen verricht. De agenten die belast waren met het handhaven van de openbare orde in het centrumgebied van tilburg spreken van een rustige nacht. De sfeer op straat was goed. Naast de aanhoudingen zijn er 6 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen.

Agenten hebben vanmorgen rond 04.30 uur op zowel het Kerkpad als de Paleisring drie Tilburger van 19, 20 en 21 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal was samen met nog een aantal vrienden betrokken bij een vechtpartij voor een eetgelegenheid op het Piusplein. Een 23 jarige man uit Amsterdam en een 22 jarige Tilburger raakten daarbij gewond. Aanleiding tot de vechtpartij was een woordenwisseling. De 23 jarige Amsterdammer, die na de vechtpartij enkele tanden miste, is voor onderzoek overgebracht naar het Elisabethziekenhuis.

Politie haalt dronken bestuurders van de weg

TILBURG Agenten controleerden vanmorgen rond 03.45 uur op de Stokhasseltlaan een 47 jarige automobilist uit Tilburg. Tijdens de controle bleek dat de man een auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. Daarnaast roken de agenten een alcohollucht. Een indicatieve blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat de bestuurder 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

De politie stelde rond 02.30 uur op de Reeshofweg een controle in naar aanleiding van een eenzijdig verkeersongeval. Een 30 jarige Tilburgse automobilist botste op de Reeshofweg tegen een betonnen paal. Onderzoek wees uit dat ook deze bestuurder teveel aan Bacchus geofferd had. Op het bureau bleek dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid overtrof. Hij had 710 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 8 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Agenten controleerden gisteravond rond 21.00 uur in de Stevezandsestraat een 25 jarige Tilburgse bestuurder van een bromfiets. De man viel op omdat hij geen helm droeg. Tijdens de controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 630 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Tegen alle drie de bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt.

Broers gaan met elkaar op de vuist

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.20 uur op de Europalaan een 18 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 19 jarige broer te hebben mishandeld. Tijdens een conflict gooide de verdachte enkele bakstenen in de richting van zijn familie. Een steen trof het slachtoffer op de rug. Gealarmeerde agenten troffen de verdachte en zijn familie aan waarna hij werd aangehouden.

Politie arresteert zoon na huishoudelijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 22.30 uur in een woning in de wijk Hasselt een 33 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 60 jarige moeder in de woning te hebben mishandeld en bedreigd.

De verdachte ne het slachtoffer kregen gisteren in de woning een woordenwisseling over het drugsgebruik van de verdachte. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn moeder meerdere keren in het gezicht sloeg. Ook bedreigde hij haar mondeling met de dood. Tijdens de mishandeling lukte het, het slachtoffer de woning te ontvluchten en de politie te bellen. Agenten troffen de verdachte aan in de woning en namen hem mee naar het bureau.

Politie grijpt twee minderjarigen in de kraag voor diefstal bromfiets

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 18.30 uur in de Willem Molengraaffstraat twee jongens van 13 en 14 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden voor poging diefstal bromfiets. Een oplettende getuige meldde dat drie jongens bezig waren met een diefstal van een bromfiets ter hoogte van de Speeltuin in de Statenlaan. Surveillerende agenten troffen op de hoek met de Schiphollaan een bromfiets tegen een gevel van een flatgebouw aan. In de directe nabijheid liepen twee jongens. Bij het zien van de politie zetten ze het op een rennen en vluchtten weg in de richting van de Westermarkt. Het lukte de agenten het tweetal korte tijd later aan te houden.

Ex-man gepakt voor huisvredebreuk

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 17.00 uur in een woning in de wijk Korvel een 50 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van vernieling en huisvredebreuk. Deze incidenten vonden kort voor zijn aanhouding plaats bij de woning van zijn 44 jarige ex-vrouw in de wijk Kampenhoef (Reeshof). Tijdens een woordenwisseling tussen de verdachte en het slachtoffer schopte de Tilburger tegen de voordeur van de woning. Omdat hem de toegang tot de woning ontzegd was werd de voordeur niet geopend. Hierop lukte het de verdachte aan de achterzijde via een openstaand raam de woning in te gaan. Het slachtoffer vluchtte de woning uit en informeerde de politie.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gisteravond om 18.15 uur in een supermarkt aan het Observantenhof een 48 jarige Tilburger aangehouden. Medewerkers van de winkel zagen dat de man goederen in een tas stopte en de winkel verliet. Buiten de zaak spraken ze hem aan en droegen hem over aan de gealarmeerde agenten. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie bekeurt 13 passanten tijdens rood licht controle

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen tussen 07.30 uur en 08.30 uur een rood licht controle ingesteld op de kruising Ringbaan Oost met de Bosscheweg. Agenten schreven in totaal 13 bekeuringen uit waarvan 11 automobilisten een bon kregen voor het negeren van het rode verkeerslicht en twee bestuurders voor het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien. Een bekeuring voor het rijden door rood kost de overtreder daarom 130,-

Politie deelt 63 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

GOIRLE Agenten van het politieteam Leijdal hebben gisteren tijdens een verkeerscontrole in totaal 63 bonnen uitgeschreven. De politie controleerde op verschillende locaties, zoals de Van Haestrechtstraat, de Molenstraat, de Abcovenseweg en de Tilburgseweg. Van het totaal aantal bekeuringen werden er 55 uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. De resterende boetes waren onder andere voor het handheld bellen en een klein kind los op de achterbank van een auto.

De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel. In dat kader is het opmerkelijk dat één op de vijf mensen die reddende autogordel niet dragen. Nog verbazingwekkender is dat de politie regelmatig kinderen 'los' op de achterbank ziet zitten, zonder gordel. Een situatie die zowel voor de kinderen als voor de ouders levensgevaarlijk kan zijn. Want al bij een noodstop met een snelheid van nog geen 50 km/uur vliegen de kinderen over de voorbank richting de ruit óf zelfs er doorheen. Uiteraard moeten volwassenen op de achterbank ook een gordel dragen. Voor hun eigen veiligheid én die van degenen op de voorstoelen - bij een noodstop of botsing komen zoveel krachten vrij dat de bestuurder verpletterd kan worden door zijn of haar passagier.

Auteur: Desiree Brabers