Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 28/09

OOSTERHOUT NB, 28 september 2007

Politie onderzoekt diefstal uit hotel

WAALWIJK De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een diefstal gepleegd in een hotel aan de Van Andelstraat in Waalwijk. Een 34 jarige medewerker deed aangifte.

De medewerker stelde vanmorgen rond 03.50 uur een onderzoek in nadat hij tijdens zijn werkzaamheden opgeschrikt werd door gestommel van buiten. Op het parkeerterrein van het hotel controleerde hij de autos maar zag niets afwijkends. Op het moment dat hij naar het hotel keek zag hij een onbekende man staan. Deze man was geheel in het zwart gekleed en droeg een bivakmuts. De medewerker schrok en vluchtte weg. Toen hij korte tijd later bij het hotel terug kwam zag hij dat er in het hotel een kast opengebroken was. Uit de kast was een geldbedrag ontvreemd.

Naast het opnemen van een aangifte stelde de politie een technisch onderzoek in. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben dan wel wat weten over deze inbraak. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Politie ontmantelt een in werking zijnde hennepkwekerij

DRIMMELEN De politie trof vanmorgen in een woning aan de Herengracht een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De kwekerij was gehuisvest op een slaapkamer op de eerste verdieping. In deze ruimte telden de agenten 350 wietplanten. De benodigde stroom werd illegaal afgestapt. Naar de exploitant wordt een onderzoek ingesteld.

De politie ruimt regelmatig gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden ook plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

Arrestatie na vernieling vernieling

OOSTERHOUT De politie heeft gisteravond tegen 19.00 uur op het politiebureau in Oosterhout een 34 jarige man uit Oosterhout aangehouden voor vernieling. De verdachte was eerder betrokken bij een conflict in een wijkcentrum in Oosterhout. Tijdens dat conflict gooide de verdachte een flesje bier tegen een ruit die daardoor brak. Op verzoek van de politie meldde de man zich bij het bureau waarna hij werd aangehouden.

Echtgenoot opgepakt na huiselijk geweld

RIJEN De politie heeft gisteravond in een woning in Rijen een 25 jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 22 jarige vrouw te hebben mishandeld. De man werd op het bureau ingesloten.

De politie ging bij de woning poolshoogte nemen na een paniekmelding. In de woning troffen ze buiten het slachtoffer en de verdachte ook drie kleine kinderen aan. tijdens een conflict in de woning sloeg de man zijn vrouw enkele keren in het gezicht en sloot haar op in de provisiekast. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af.

Politie houdt bejaarde man aan voor poging zware mishandeling

WAALWIJK De politie heeft gistermorgen op het politiebureau in Waalwijk een 69 jarige Waalwijker aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 68 jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer liep gisterochtend in het Hertog Janpark. Ter hoogte van de garageboxen werd hij van achteren beetgepakt door de verdachte, een kennis van het slachtoffer. Zonder enige aanleiding sloeg de verdachte de man in het gezicht. Na deze mishandeling pakte de verdachte een stuk hout en sloeg daarmee opnieuw het slachtoffer in het gezicht. Het slachtoffer heeft zich naar aanleiding van zijn verwondingen onder doktersbehandeling moeten stellen. Naast een flinke hoofdwond liep hij ook schaafwonden aan zijn handen op. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Politie arresteert drie minderjarigen voor openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT De politie heeft gisteren op zowel het bureau in Oosterhout als een woning drie 17 jarige jongens uit Oosterhout aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht op 26 juni jl. een 21 jarige Oosterhouter te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Het drietal is in verzekering gesteld.

Deze mishandeling vond plaats bij het busstation aan de Leijsenhoek in Oosterhout. De verdachten sloegen het slachtoffer nadat hij in een lijnbus een opmerking over het gedrag van de verdachten gemaakt had. De verdachten gedroegen zich vervelend en opstandig in de bus tijdens de rit van Tilburg naar Oosterhout. Omdat de passagiers zich aan dat gedrag ergerden besloot het slachtoffer de jongens te waarschuwen. De politie stelde nadat het slachtoffer aangifte had gedaan een uitgebreid onderzoek in. Dit onderzoek resulteerde in de aanhouding van de verdachten.

Politie bekeurt vier passanten tijdens verkeerscontrole

WERKENDAM Agenten hebben gistermiddag een verkeerscontrole ingesteld op de Bandijk te Werkendam. In totaal passeerden 50 voertuigen het controlepunt. Hiervan kregen er vier een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en het niet zichtbaar aanwezig hebben van een kentekenplaat.

Auto ontvreemd tijdens bedrijfsinbraak

MOLENSCHOT De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een bedrijfsinbraak die gisteravond gepleegd is op de Rijksweg. Bij de inbraak werd een auto van het merk Renault trafic voorzien van het kenteken 01-BP-NL ontvreemd.

Na een verkregen melding stelden agenten gisteravond rond 22.30 uur een onderzoek in. In het pand troffen ze een ravage aan. De auto die in het bedrijf geparkeerd stond was ontvreemd. Vermoedelijk hebben de daders de auto als ramwagen gebruikt om de toegangspoort tot het bedrijf te openen.

Auteur: Desiree Brabers