Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (28/9)

BERGEN OP ZOOM, 28 september 2007

Arbeidsongeval in Moerdijk

MOERDIJK: Bij een bedrijf aan de Middenweg is vanmiddag een 40-jarige man uit Numansdorp gewond geraakt bij een arbeidsongeval. De man raakte tijdens het rangeren bekneld tussen een vrachtauto en een wagon. Op het terrein wordt een vrachtauto gebruikt om de wagons naar de juiste plaats te rangeren. De man wilde de voertuigen loskoppelen maar raakte bekneld toen de wagon terugrolde. De traumaheli en een ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Roosendaal. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeval.

Verkeersongeval in Roosendaal

ROOSENDAAL: Er is vanmorgen opnieuw een aanrijding geweest op de kruising Rucphensebaan/ Spectrum in Roosendaal. Twee dagen geleden kwam daar bij een verkeersongeluk een meisje van tien om het leven. Haar vierjarige broertje raakte zwaargewond. Rond kwart over elf vanmorgen reed een 28-jarige automobilist uit Oudenbosch vanaf de Roosendaalse wijk Kortendijk richting Zegge. Op de kruising kreeg hij geen voorrang van een 63-jarige bestuurder uit Putte die in een bestelbus reed en uit de richting Rucphen kwam. De auto werd in de flank geraakt. Er ontstond alleen materiele schade.

Jongen aangehouden op gestolen bromfiets

ROOSENDAAL: Gistermiddag is op de President Kennedylaan een 14-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets reed. De agenten die de jongen zagen rijden, sloegen aan op het type bromfiets (Italjet, type formula 50) omdat in de briefing deze onder de aandacht was gebracht. De bestuurder bleek weggelopen te zijn uit zijn jeugddetentie in Vught. Hij is in verzekering gesteld. De bromfiets was op 18 september 2007 gestolen vanaf de Welle in Bergen op Zoom.

Belgen aangehouden met softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.00 uur op de Antwerpsestraatweg bij de controle van een auto twee Belgen, een 28-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Kapellen aangehouden omdat zij in het bezit waren van softdrugs. De vrouw had zes gram wiet bij zich, de man had negen gram. Ze hadden de drugs in een pand in Bergen op Zoom gekocht en wilden het uitvoeren naar België. De mannelijke verdachte moest blijven omdat hij nog een straf van vier dagen had open staan. Tegen het duo wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijder onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: Een 32-jarige man uit Roosendaal is vannacht omstreeks 02.00 uur op de Chaletberg betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 375 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij verklaarde 5 a 6 glazen bier gedronken te hebben. Ook had hij circa een halve gram coke gebruikt.

Dronken man aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond bij een tankstation aan de Rooseveltlaan een 38-jarige Roosendaler aangehouden die een gehaktstaaf en een broodje bal gehakt had gegeten maar niet kon of wilde betalen en erg dronken was. De politie heeft deze man aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De dronken Roosendaler heeft een bekeuring gekregen.

Politie incasseert geldboete

ROOSENDAAL: Bij een verkeerscontrole vannacht op de Burgemeester Schneiderlaan is een 23-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij nog drie geldboetes (CIJB) had open staan. De man heeft de drie boetes contant betaald. Het ging om een bedrag van 254 euro.

41 overtreders bij snelheidscontrole

DE HEEN: De politie heeft gisteren op de Zeelandweg West een snelheidscontrole gehouden. De snelheid van 758 passanten werd vastgelegd. Er geldt ter plaatse een maximumsnelheid van 80 km / uur. Er waren 41 overtreders. De hoogst gemeten snelheid was 156 kilometer per uur.

Politie onderzoekt inbraak winkels

KLUNDERT: vannacht werd omstreeks 03.40 uur melding gemaakt van een inbraak in een winkel aan de Doorsteek. Ter plaatse bleek dat de voordeur van een winkel op grove wijze geforceerd was. Uit het onderzoek blijkt dat het mogelijk om twee daders gaat. Uit de winkel is wisselgeld gestolen. Een nader (sporen) onderzoek wordt ingesteld.

ZEVENBERGEN: Vanmorgen werd ook een inbraak in een winkel aan de Ambachtsgang gemeld. Ook hier was de voordeur geforceerd. Uit de kantoorruimte is een geldbedrag gestolen. De politie heeft van de gedupeerde eigenaar een aangifte opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk