Gemeente Terneuzen

Binnenvaartweg ook voor evenementen

TERNEUZEN De Binnenvaartweg tussen Nieuwstraat en coffeeshop wordt heraangelegd. Vanwege het succes van de ENECO-tour wordt bij de herinrichting rekening gehouden met toekomstig gebruik van de weg voor grootschalige evenementen zoals de Havendagen en wielerkoersen. Het oorspronkelijke plan wordt enigszins aangepast, zonder te tornen aan de verkeersveiligheid.

De Binnenvaartweg-noord wordt opnieuw aangelegd. Geheel conform het oorspronkelijke plan worden de twee rijbanen met een brede middenstrook van elkaar gescheiden en kunnen voetgangers de weg in twee delen oversteken. Er komen drie zebrapaden voor voetgangers en bij de Nieuwstraat een oversteekplaats voor fietsers. Aan beide zijden van de weg worden busstroken aangelegd voor lijnbussen maar ook voor taxis en bijvoorbeeld toeristenbussen met theaterbezoekers. Langs de busstroken komen verhoogde perrons voor een eenvoudige vlakke in- en uitstap. Met deze maatregelen zal de verkeersveiligheid op de Binnenvaartweg aanzienlijk verbeteren.

Terneuzen heeft na het grote succes van de ENECO-tour deze zomer een goede naam op wielergebied. Evenementen als de ENECO-tour en de Havendagen dragen bij aan een positief imago van het centrum. Daarom wil het College van Burgemeester en Wethouders nu bij de herinrichting ook rekening houden met toekomstig gebruik van de weg voor grootschalige evenementen zoals de Havendagen en wielerkoersen.

Het oorspronkelijke plan wordt daarom enigszins aangepast. Het voornaamste verschil is dat hele terrein op één niveau wordt aangelegd, zonder hoogteverschillen. Op de middenbermen worden verplaatsbare elementen geplaatst, bloembakken en vier eenvoudig verwijderbare lantaarnpalen. De binnenvaartweg is zo snel en nagenoeg kosteloos om te bouwen tot een evenemententerrein van 16 meter breed. Samen met het ernaast gelegen theaterplein ontstaat een multifunctionele open luchtlocatie voor grootschalige evenementen zoals koersen, concerten, feesten en dergelijke. Ondanks de multifunctionele inrichting van het terrein wordt uiteraard niet getornd aan de verkeersveiligheid van het oorspronkelijke plan.

Zodra de Van Steenbergenlaan weer is opengesteld, maandag 8 oktober, wordt het gedeelte van de Binnenvaartweg tussen Nieuwstraat en Westkolkstraat ongeveer vier weken afgesloten voor verkeer. Parkeerterrein Westerscheldedijk blijft bereikbaar via de Willem de Zwijgerlaan, Van Steenbergenlaan en Kennedylaan. Ook doorgaand verkeer wordt zo omgeleid. De aansluiting naar de Nieuwstraat, parkeergarage Theaterplein en Veerhaven blijven zo lang mogelijk geopend. Deze kruispunten worden alleen afgesloten als er wordt geasfalteerd. Afhankelijk van het weer en onvoorziene omstandigheden, zijn de werkzaamheden begin november afgerond. De verplaatsbare elementen worden waarschijnlijk enkele weken later geplaatst en daarmee is dan de herinrichting van de noordelijke stadsrand voltooid.

Nadere informatie:
Gemeente Terneuzen
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 455 523
GSM: 06- 536 911 35

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |