Politie Kennemerland

Persberichten 28 september

REGIO, 28-09-2007

Bekeurd voor rijden onder invloed

REGIO - 27 september - De politie heeft op verschillende plaatsen in de regio gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Wettelijk toegestane waarde is 0,5 promille.
HAARLEM - Tussen 18.30 en 20.30 uur legden op de Spanjaardslaan 291 bestuurders een blaastest af. Bij twee bestuurders werd een te hoog promillage gemeten, nl. 0,6 en 0,85. Zij kregen een proces-verbaal en tijdelijk rijverbod.

Tussen 21.30 en 23.15 uur werden bestuurders die op de Zijlweg reden gecontroleerd op rijden onder invloed. Hier bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. Bij hem werd een promillage van 1,2 geconstateerd. Daarnaast kreeg een bestuurder een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en een andere automobilist kreeg een prent voor te hoge snelheid.

Op de Verspronckbrug zetten politiemensen rond 01.30 uur een bestuurder langs de kant, die opviel door zijn rijstijl. Ook hij, een 42-jarige inwoner van Bloemendaal, bleek teveel te hebben gedronken. Ademanalyse aan het bureau gaf een promillage aan van 0,85. De verdachte is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod.

HEEMSTEDE - Bij een standaard controle van een auto op de Dr. Schaepmanlaan, rond 01.45 uur, bleek de bestuurder teveel te hebben gedronken. Bij de 40-jarige inwoner van Heemstede werd een promillage van 1,2 gemeten, wat hem een proces-verbaal en een rijverbod opleverde.

Man aangehouden na mishandeling
ZANDVOORT - 27 september - Politiemensen hielden omstreeks 23.30 uur een man aan voor mishandeling. Even daarvoor was de melding gekomen dat er een vechtpartij zou zijn in de Burgemeester van Alphenstraat, waarop agenten direct een onderzoek instelden. In de straat stond een 24-jarige inwoner van Zandvoort, die aangaf dat hij samen met een vriend onenigheid had gehad met een andere man en hierbij ook klappen had gekregen. Deze vriend, een 23-jarige plaatsgenoot, liep een schouder uit de kom op, maar was achter de verdachte aangerend. Vanaf een balkon aan de Burgemeester van Alphenstraat schreeuwde een man naar beneden, dit bleek de verdachte te zijn. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij werd ingesloten.

Snelheidscontroles

OVERVEEN - 27 september - Tijdens een snelheidscontrole op de Zeeweg tussen 07.15 en 12.15 uur reed 1 op de 10 bestuurders te hard. Van de 1002 passerende voertuigen reden er 115 harder dan de toegestane 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 117 km/u.

UITGEEST - 27 september - Politiemensen hielden op diverse locaties snelheidscontroles. Tussen 10.50 en 11.50 uur werd op de Geesterweg gecontroleerd. Hier reden 32 van de 200 passanten harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogste snelheid was 75 km/u. Tussen 12.00 en 12.45 uur verplaatste de controle zich naar de Zeestraat, eveneens binnen de bebouwde kom. Hier passeerden 300 voertuigen, waarvan er 32 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was 89 km/u. Op de Plesmanweg werd tussen 12.50 en 13.50 uur op hardrijders gelet. Hier reden 25 van de 170 passanten harder dan de toegestane 50 km/u. Hier was 83 km/u de hoogst gemeten snelheid.

ZANDVOORT - 27 september - Op de Van Lennepweg is tussen 14.00 en 16.00 uur gecontroleerd op te hard rijden. Van de 1034 passerende voertuigen reden er 72 harder dan de toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

CRUQUIUS - 27 september - Op de Cruquiusdijk is tussen 16.00 en 17.00 uur op snelheid gecontroleerd. Hier namen 12 bestuurders het niet zo nauw met de maximumsnelheid van 60 km/u. Hoogst gemeten snelheid was hier 96 km/u.

Alle betrokkenen kunnen binnenkort een bekeuring op de mat verwachten.

De politie Kennemerland zet sterk in op verkeershandhaving. Zo is het aantal dodelijke verkeersslachtoffers sterk teruggedrongen. Ook het aantal aanrijdingen waarbij politie nodig is, is sterk gedaald.

38 bekeuringen voor onverlicht fietsen

HAARLEM - 27 september - Politiemensen controleerden tussen 21.30 en 22.45 uur op het Frans Halsplein op fietsverlichting. Er zijn aan 38 fietsers bekeuringen uitgedeeld voor het niet in orde hebben van de verlichting. Daarnaast werden twee fietsen in beslag genomen omdat het mogelijk gestolen fietsen waren.

Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Goede verlichting maakt hen, zeker in de aankomende donkere maanden, beter zichtbaar voor het autoverkeer en kan zo ongevallen met letsel voorkomen.

Jongens aangehouden voor vernielen bushalte

HOOFDDORP - 27 september - Politiemensen hielden rond 17.15 uur twee minderjarige jongens aan, die een stoeltje van de Zuidtangenthalte Overbos hadden vernield. De twee, een 16-jarige jongen uit Vijfhuizen en een 13-jarige jongen uit Heemskerk, waren na de vernieling met de bus meegegaan. De politiemensen zetten de bus stil en haalden het tweetal uit de bus. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Zonder rijbewijs en gordel dragen door rood

BEVERWIJK - 27 september - Politiemensen zagen rond 22.15 uur op de Velser Traverse een automobilist door rood rijden. Daarnaast droeg hij geen gordel. Toen ze de bestuurder, een 22-jarige inwoner van Velsen-Noord, langs de kant van de weg zetten, bleek de man eveneens niet in het bezit van een rijbewijs. Voor alle drie de feiten heeft hij een bekeuring gekregen.

Fietser gewond na aanrijding

IJMUIDEN - 27 september - Een 16-jarige fietsster raakte rond 17.30 uur gewond, toen zij op de Havenkade werd aangereden door een auto bestuurd door een 19-jarige jongeman uit Velsen-Zuid. Het meisje stak over in de richting van de Marconistraat. Getuigen zagen dat de automobilist met hoge snelheid de middengeleider aan de linkerkant passeerde, waarna de aanrijding ontstond. Het slachtoffer is met letsel aan het gezicht en een hersenschudding overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze een nacht ter observatie is opgenomen.

Het rijbewijs van de automobilist, een beginnend bestuurder, is ingevorderd.

Gewond na eenzijdig ongeval

HEEMSKERK - 27 september - Twee 16-jarige meisjes raakten rond 17.45 uur gewond, toen zij met de bromfiets waarop zij zaten, in botsing kwamen met een verkeerszuil. De bestuurster wilde vanaf de fietsstrook van de Starweg de rijbaan oprijden en keek achterom om te zien of het verkeer dit toeliet. Vermoedelijk heeft zij teveel naar links gestuurd, kwam op de verhoogde middenberm terecht en knalde op de zuil. Beide meisjes kwamen ten val en raakten gewond. Ze zijn door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis.

Tweetal vernielt hotelkamer

BADHOEVEDORP - 28 september - Twee jongemannen, 19 en 18 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam en Amstelveen, zijn rond 05.30 uur gewond geraakt in een kamer van een hotel aan de Schipholweg. De twee, onder invloed van drank en drugs, waren waarschijnlijk onwel geworden, waarna een van hen door een glazen balkondeur liep. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het Spaarneziekenhuis in Hoofddorp. De politie stelt een onderzoek in.

Twee mannen aangehouden voor poging diefstal stalen platen

VIJFHUIZEN - 28 september - Politiemensen hielden omstreeks 10.30 uur twee mannen aan op de Spaarnwouderweg. De twee werden betrapt door een 62-jarige man uit Aalsmeer toen zij bezig waren stalen bodemplaten in een vrachtwagen te laden. Hij belde vervolgens de politie. Toen deze arriveerde lagen de platen inmiddels weer op hun plek. Desalniettemin werd het tweetal, afkomstig uit Leiden en 44 en 41 jaar oud, aangehouden voor poging diefstal.

Brommer rijdt 99 km/u binnen bebouwde kom

HAARLEM - 28 september - Politiemensen voerden tussen 08.30 en 09.30 op de Spaarndamseweg een snelheidscontrole uit. Van de 1432 passanten reden er 79 harder dan de toegestane 50 km/u. Een bromfietser maakte het wel heel bont: hij reed voorbij met een snelheid van 99 km/u. Alle betrokkenen krijgen een proces-verbaal.

Twee keer door rood

BADHOEVEDORP - 28 september - Tijdens een roodlichtcontrole tussen 08.15 en 09.15 uur op de Burgemeester Amersfoordtlaan speelde een bestuurder zich wel op een heel bijzondere manier in de kijker van de agenten. Hij reed om een rijtje wachtende automobilisten heen, reed door rood en reed 100 meter verderop opnieuw door rood. De 46-jarige man uit Badhoevedorp werd langs de kant van de weg gezet en kreeg twee maal een bekeuring uitgeschreven. Nog 13 andere bestuurders reden eveneens door rood en kregen hier een bekeuring voor.