CDA

;tabid=157&mid=1006] 28 september 2007 - Toespraak - Peter van Heeswijk: Sociale samenhang voor samen-leven

Tijdens het eerste Rondje CDA van dit seizoen heeft partijvoorzitter Peter van Heeswijk een toelichting gegeven op de kabinetsplannen.

Het CDA wil als christendemocraten investeren in de kwaliteit van onze samenleving. âWant daar gaat het ons uiteindelijk omâ, aldus Van Heeswijk.
Het kabinetsbeleid is ook echt CDA-beleid. Dat komt volgens van Heeswijk tot uitdrukking in ârentmeesterschap, tot uiting komend in financiële soliditeit en beleid gericht op een duurzaamheid. Optimale arbeidsparticipatie zodat een ieder tot zijn recht kan komen en mee kan doen aan de samenleving. Sociale samenhang zodat mensen ook echt samen-leven. Een veeleisend integratiebeleid waarin wij zoeken naar binding en verbinding tussen groepen burgers , en eenieder zich houdt aan de wetten en regels van onze rechtsstaat. En een samenleving gekenmerkt door de handhaving van waarden en normen en meer veiligheid.â

U kunt hier de hele toespraak van Peter van Heeswijk downloaden.

Rondje CDA wordt iedere laatste donderdag van de maand in Pulchri Studio (Lange Voorhout 15, Den Haag) gehouden vanaf 17.30 uur, sluiting: 18.30 uur. De toegang is gratis.