Koninklijk Horeca Nederland

Succesvolle onderwijsdag hotelsector Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 28 september 2007
Succesvolle onderwijsdag hotelsector Koninklijk Horeca Nederland Woerden, 28 september 2007 - Op woensdag 26 september jl. is door de sector Hotels van Koninklijk Horeca Nederland een onderwijsdag georganiseerd. Naar aanleiding van het succesvolle debat over onderwijs in mei van dit jaar heeft het sectorbestuur zich tot taak gesteld om de communicatie tussen scholen enerzijds en hotels anderzijds een positieve impuls te geven.

Hotels en horecaonderwijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor veel ondernemers is het onderwijs echter een moeilijk te doorgronden veld en veel hotels zouden graag een betere communicatie met de scholen zien. Vanuit de scholen kreeg Koninklijk Horeca Nederland dezelfde berichten; voor hen is het vaak moeilijk een klankbord te vinden in het bedrijfsleven.

Reden voor het bestuur van de sector hotels om alle scholen uit te nodigen voor een open discussie over hoe we die communicatie die positieve impuls kunnen geven. In het Figi Hotel in Zeist vond deze bijeenkomst plaats met 26 vertegenwoordigers van de diverse rocs met een horecaopleiding. Bovendien waren vijf van de zes hogere hotelscholen aanwezig.

In een zeer open en constructieve sfeer zijn we er in geslaagd goed in kaart te brengen waar de communicatie en samenwerking verbeterd kunnen worden. Zowel op MBO- als HBO-niveau werd ons initiatief enorm gewaardeerd, zegt Frans Hazen, voorzitter van de sector Hotels van Koninklijk Horeca Nederland. We zijn trots en blij dat zoveel scholen gehoor hebben gegeven aan onze uitnodiging. We zijn onder de indruk van het professionalisme dat men uitstraalde.

Het sectorbestuur Hotels zal op korte termijn een aantal processen opstarten gericht op meer samenwerking en wederzijds begrip, zowel op landelijk als regionaal niveau. Te denken is bijvoorbeeld aan uitwisselingsprojecten tussen scholen en hotels.

Een ander plan dat we gaan uitwerken is een gezamenlijke imagocampagne richting VMBO-leerlingen. Daar zitten onze toekomstige medewerkers, aldus de sectorvoorzitter.

We zullen daarin nauw optrekken met de Werkgroep Directeuren Horecaopleidingen van de MBO raad.

Horecaonderwijs en sector hotels versterken de onderlinge banden Dit traject loopt overigens naast het werk van de Commissie Onderwijs van Koninklijk Horeca Nederland. In deze Commissie, waarin alle sectoren betrokken zijn, wordt vooral gekeken naar de vakinhoudelijke zaken. Vanuit het sectorbestuur Hotels heeft de heer Paul Peters van The Westin Rotterdam zitting in de Commissie Onderwijs.
---

Noot voor de redactie -