Persberichten 28/09 middag

Regio, 28-09-2007

Lisse Snelheidscontrole De politie van Lisse controleert regelmatig in het buitengebied van Lisse op de snelheid van weggebruikers. Vanochtend, vrijdag 28 september, heeft de politie gecontroleerd op de Loosterweg-Zuid en Noord. In totaal zijn vier personen staande gehouden die de snelheidslimiet van 60 km/u overschreden. De hoogstgemeten snelheid betrof 86 km/u. De politie zet de controles voort.

Leiderdorp Bromfiets wordt vernietigd Een opgevoerde brommer die door de politie op maandag 27 augustus in beslag was genomen zal worden vernietigd. Dit is bepaald door justitie. Een 16 jarige jongen uit Leiderdorp werd op 27 augustus staande gehouden op de Van der Valkboumanweg. De bromfiets waarop de jongen reed werd gecontroleerd door een agent vanwege het scherpe accelererende geluid dat het maakte. De bromfiets werd op het politiebureau op de rollerbank getest waaruit bleek dat de bromfiets een snelheid van 120 km/u (normaal gesproken 45 km/u) kon halen. Tevens gaf de jongen aan niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat of rijbewijs en dat de bromfiets ook niet verzekerd was.

Leiderdorp Auto te water De politie kreeg op vrijdag 28 september de melding dat er een auto te water was geraakt op de Heinsiuslaan. Een getuige had het ongeluk zien gebeuren en had de twee inzittende, de bestuurder, en 85 jarige man uit Leiderdorp en zijn inzittende, een 75 jarige vrouw uit Leiderdorp uit de auto kunnen halen. De brandweer heeft de auto uit het water gehaald. Een takelbedrijf heeft de auto vervolgens weggesleept. Wat de oorzaak is geweest van het ongeval is nog niet bekend. De politie doet nader onderzoek.

Gouda Poging beroving van tas De politie heeft aangifte opgenomen van een 36 jarige vrouw uit Gouda. Zij stond op donderdag 27 september, rond 21.00 uur met haar auto geparkeerd op de Lekkenburg, zette haar handtas op de bijrijderstoel op het moment dat zij in de auto wilde stappen. Op dat moment trok een jongen de passagiersdeur open en wilde haar tas wegnemen. De vrouw zag het gebeuren en pakte de handtas vast en schreeuwde naar de jongen dat hij weg moest gaan. De jongen gaf het op en is weggerend in de richting van het park. De politie vraagt getuigen van de poging tot beroving zich te melden bij de politie van Gouda.

Lekkerkerk Kinderportemonnee gevonden Een eerlijke vinder heeft op het politiebureau in Lekkerkerk een portemonnee afgegeven. De portemonnee had zij gevonden op het Zwarte Sternpad. In de portemonnee zat nog geld en een hangertje. De eigenaar kan de portemonnee ophalen op het politiebureau van Lekkerkerk aan de Koninginneweg.

--- einde berichten ---