Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van vrijdag 28 september 2007

Minister Vanackere vraagt meer aandacht voor huidkankerpreventie

De Vlaamse Liga tegen Kanker krijgt in 2007 een subsidie van 270.847 euro van Vlaams minister van Volksgezondheid Steven Vanackere. Als partner van de Vlaamse overheid communiceert de Vlaamse Liga tegen Kanker over kankerpreventie. Via haar campagnes heeft de liga een sterk instrument in handen om de ruime bevolking in te lichten over kankerpreventie. Op vraag van de minister zal de liga in 2008 ook acties rond huidkanker opzetten.

Dit jaar zal zij via ondersteunende campagnes en sensibilisatie de nadruk leggen op tabakspreventie en de versterking van het preventief borstkankeronderzoek. Een brede communicatie hierover is van groot belang. De meest recente statistieken tonen aan dat longkanker nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak bij mannen tussen 50 en 74 jaar is en borstkanker bij vrouwen tussen 40 en 69 jaar.

Naar basisscholen toe zal actie gevoerd worden rond gezonde voeding en beweging. Hiervoor zal eveneens een ondersteunende website worden gemaakt. De acties van de liga worden ondersteund door continue activiteiten zoals de gezondheidslijn, de e-kankerlijn en het rookstopforum.

Minister Vanackere wil in 2008 aan actieplan opmaken ter preventie van huidkanker. In Vlaanderen wordt jaarlijks bij ongeveer 800 personen kwaadaardige huidkanker vastgesteld. Een op vijf personen bij wie huidkanker wordt vastgesteld, overlijdt aan de ziekte. Minister Vanackere zal de Vlaamse Liga tegen Kanker daarom vragen volgend jaar ook acties tegen huidkanker op te nemen in hun communicatie.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Harry Vanbuel
Tel: 02 552 64 89
GSM: 0475 89 49 25
Email: persdienst.vanackere@vlaanderen.be

Url: http://publicatie-62.vlaanderen.be/servlet/Satellite?pagename=nieuwsberichten%2FNB_Nieuwsbericht%2FNieuwsbericht&cid=1190947060386