Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem -  Opstootje na aanrijding met letsel          |
Een 18-jarige inwoonster van Doetinchem is donderdag 27 september omstreeks 19.00 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Dennenweg met de Meester Lovinklaan gewond geraakt. Na deze aanrijding ontstond een opstootje waarbij de personenauto die bij de aanrijding was betrokken werd vernield.

Op het moment dat de jonge vrouw vanaf de Meester Lovinklaan de Dennenweg op wilde fietsen, kwam een 26-jarige automobilist met zeer hoge snelheid van rechts over de Dennenweg aanrijden, waarna beiden met elkaar in botsing kwamen. De jonge vrouw liep een hersenschudding op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Een boze omstander vernielde na de aanrijding een ruit van de auto van de 26-jarige Doetinchemmer. Later op de avond bleek dat ook de achterruit van de auto, die na de aanrijding geparkeerd stond op de Prinsenhof, was vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.

|     |Doetinchem - Automobilist onder invloed                   |
Een 23-jarige automobilist uit Doetinchem is vrijdagnacht 28 september op de Bastinglaan in zijn woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed.

Agenten zagen de man rond 04.00 uur met hoge snelheid over de Europaweg rijden. Op de Bastinglaan konden ze hem laten stoppen enwees een blaastest uit dat de man teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau blies de man vervolgens 1,5 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Haarlo - Woninginbraak                                    |
Bij een woning aan de Groenloseweg in Haarlo is donderdag 27 september tussen 13.00 uur en 18.30 uur ingebroken.

De daders hebben het slot van een deur geforceerd, waarna uit de woning een beeldscherm werd weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

|     |Vorden - Vernieling auto gevolgd door mishandeling        |
Een 35-jarige inwoner van Vorden heeft aangifte gedaan van vernieling en mishandeling. De man raakte donderdag 27 september gewond nadat hij in conflict kwam met een voetganger die zijn auto had vernield.

De man reed omstreeks 17.15 uur met zijn auto de Bleek op. Hij reed daarbij langs een voor hem onbekende voetganger. Deze man werd boos omdat de automobilist vermoedelijk te dicht langs hem heen reed. De Vordenaar parkeerde vervolgens zijn auto en ging een supermarkt binnen. Kort daarna zag hij dat de eerder genoemde man zijn auto vernielde en wegrende. Hierop is de Vordenaar achter de man aangereden en wist hem klem te rijden. Tijdens het conflict dat ontstond raakte de Vordenaar gewond aan zijn hand. De man die de auto vernielde, is vervolgens weer weggerend. Het signalement van deze man luidt: 60 - 65 jaar, ongeveer 1.70 m, licht getinte huidskleur, normaal postuur. Kort grijs haar, verzorgd uiterlijk.

De politie is een onderzoek gestart en verzoekt degenen die het gebeurde hebben gezien, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --