Ingezonden persbericht


Stiefmoeder coach geeft gratis consulten per mail
Stichting Stiefmoeders Nederland opent helpdesk

Tilburg, 28 september 2007.
Stiefmoeders die behoefte hebben aan professioneel advies kunnen sinds vandaag terecht bij de stiefmoeder coach van Stichting Stiefmoeders Nederland. Via de site van de stichting (www.stichtingstiefmoeders.nl) kunnen stiefmoeders een gratis mailconsult krijgen van de stiefmoeder coach. Ietje Heybroek is als coach verbonden aan de stichting. Ze is stiefmoeder en begeleidt als professioneel hulpverlener al vele jaren stiefmoeders en -gezinnen in haar eigen praktijk.

Voorzitter Maaike van Goethem: "We krijgen vaak hulpvragen en echte noodkreten binnen via onze website. Met de stiefmoedercoach willen we stiefmoeders laagdrempelige en professionele hulp aanbieden. Om daarmee de slagingskansen van het stiefgezin te vergroten". Gemiddeld strandt tweederde van de relaties waarbij een of beide partners al kinderen heeft. Stiefmoeders raken verstrikt in de complexiteit van het stiefgezin waarin hun rol, invloed en betekenis minder groot is dan zijzelf verwachten. Dat kan leiden tot desillusies, frustraties en onmacht.

De Stichting Stiefmoeders Nederland doet sinds juli 2007 onderzoek naar de ervaringen van stiefmoeders. Het is het eerste onderzoek in Nederland naar de ervaringen van deze groep vrouwen. In Nederland zijn naar schatting 500.000 stiefgezinnen en ergens tussen de 125.000 en 250.000 stiefmoeders. Het onderzoek moet bijdragen aan betere voorlichting en hulp aan deze grote groep vrouwen. Via de website biedt de stichting stiefmoeders hulp, advies en informatie.

Noot voor de redactie.