Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn- Fietser gewond na aanrijding met auto          |
Op donderdagavond 27 september omstreeks 23.15 uur is een 40-jarige Apeldoornse fietser op de Laan van Zevenhuizen in Apeldoorn gewond geraakt. Het slachtoffer werd door de auto van een 47-jarige plaatsgenote geraakt. Hierbij kwam de man ten val en liep een hoofdwond op.

De man reed met zijn fiets de kruising Laan van Zevenhuizen op en verleende hierbij geen voorrang aan de automobiliste die van links naderde. Ondanks remmen raakte de automobiliste het achterwiel van de fietser, waardoor deze ten val kwam. De man kwam met zijn hoofd op de weg terecht. De ambulance bracht hem naar het ziekenhuis, waar hij geholpen werd aan zijn hoofdwond. Onder de slogan 'botsen is blazen' nam de politie van beide betrokkenen een blaastest af. De fietser bleek onder invloed van alcohol te zijn. In het ziekenhuis is een bloedproef genomen en de uitslag hiervan laat enkele weken op zich wachten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Let op je verlichting!                        |
Het begint in deze tijd van het jaar weer vroeg donker te worden, vandaar dat de politie extra alert is op verlichting van de (brom)fietsers en automobilisten. Op meerdere plaatsen in Apeldoorn zijn in de avonduren van donderdag 27 september controles gehouden.

In Apeldoorn werden op de Deventerstraat en op Kanaal Noord in totaal 29 mensen bekeurd, waarvan de verlichting niet in orde was. Veiligheid in het verkeer en zeker in deze donkere en natte maanden van het jaar dient dan ook centraal te staan, ook bij de weggebruiker zelf.

Einde berichten
---


---


---

---- --